Den næste opdatering til iOS 14, iOS 14.5, er lige nu i betatest. Den indeholder en del nye ting og generelle forbedringer. Jeg har allerede skrevet om muligheden for at låse iPhonen op automatisk via Apple Watch, som det kendes fra macOS, samt at Siri fremover vil kunne bruge andre musiktjenester end Apples egen. En tredje nyhed er at Kort-appen bliver opdateret med muligheden for at se og angive brugerrapporterede hændelser relateret til vejvisning.

Når du fremover vil benytte vejvisning i Kort, blive der mulighed for at tage hensyn til hændelser, som andre brugere han rapporteret. Det gælder ulykker, forhindringer og fartkontrol. Du får også selv mulighed for at rapportere hændelser, som du møder på din vej. Indrapporteringen kan enten ske ved at trykke på de relevante ikoner på iPhonens skærm eller ved at fortælle Siri, at der er sket en ulykke. hvis tilpas mange bekræfter ulykken, fartkontrollen etc., vil den dukke op i Kort-appen, så andre kan få glæde af informationen.

Der der som sagt er tale om betafunktionalitet, er det muligt at den forsvinder igen inden den endelige frigivelse af iOS 14.5, eller at den er forbeholdt bestemte lande eller geografiske områder.