Apple har frigivet første beta af iOS iOS 14.5, og for en gangs skyld er der nogle interessante nye ting i vente. For det første er der en ny mulighed for, at man kan bruge sit Apple Watch til at låse iPhonen op med. Det betyder, at man ikke behøve tage ansigtmasken af eller at indtaste ens adgangskode manuelt. I stedet bruges ns oplåste Apple Watch til autentifikationen. Det er ret smart, omend den tilsvarende funktion til Mac ikke altid er lige pålidelig. Funktionen kan bruges til at låse iPhonen op, men ikke til at godkende betalinger eller downloads i App Store.

En anden ny ting er at 5G nu virker i dual-sim-mode på iPhone 12-modellerne. Med dual-sim har man to telefonnumre på den samme telefon. Den ene via et almindeligt fysisk simkort, og den anden via et digitalt simkort. Hidtil har dual-sim været begrænset til 4G-hastigheder, men det laver iOS 14.5 om på, så der kommer 5G-understøttelse.

Den mest synlige ting i opdateringen er, at Apple fremover kræver at alle apps, der tracker brugerne, beder om tilladelse til det. Præcis på samme måde som man skal give tilladelse til brug af lokationsdata etc. Det betyder også, at vi skal vende os til endnu en påmindelse, der skal tages stilling til, første gang vi åbner en ny app. Faktisk er Apple allerede begyndt at implementere funktionen, så selvom du ikke har installeret den nye beta, vil du bemærke de nye påmindelser. Fra og med iOS 14.5 er det et krav, så her slår det for alvor igennem.

Der er ogå et par nyheder relateret til tjenester, der endnu ikke er lanceret i Danmark. Blandt andet understøtter Fitness+ nu AirPlay 2, og Apple Card kan nu deles via Familiedeling, så hele familien kan bruge den samme ene kort.

Ud over de nævnte ting, er der en lang række mindre forbedringer, ændringer og fejlrettelser i diverse apps, tjenester og selve systemet.

Der er endnu ingen officiel udmelding om, hvornår vi kan forvente iOS 14.5 lanceret, men det sker nok engangtidligt på foråret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.