Bedst som man troede, at iOS 13 lakkede mod enden - iOS 14 er nemlig kun en måneds tid fra endelig frigivelse - har Apple frigivet iOS 13.7.

Den eneste regulære nyhed er en opdatering til det såkaldte Exposure Notification API, det vil sige den kode som Apple har frigivet til brug i smitteopsporingsapps. Det nye er, at man nu kan tilmelde sig kontaktsporing uden at have den pågældende app fra myndighederne installeret. Funktionaliteten hedder Exposure Notifications Express, men kræver stadig at myndighederne understøtter det.

Ændringen skal få flere til at hente og bruge appen. Tidligere har man nemlig først skulle hente appen, før man kunne slå funktionaliteten til, hvilket har betyder, at man skulle vide hvad man ledte efter. Nu fungerer det også den den vej rundt.

Samtidig har funktionaliteten fået sit eget menupunkt i indstillinger, hvor det tidligere var "gemt" under privatliv (hvad kontaktsporing jo retteligt også handler om).

Der er også kommet en opdatering til iPad, iPadOS 13.7, men da kontaktsporing ikke findes på iPaden, er der her alene tale om fejlrettelser, sikkerhedsforbedringer og så videre.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.