Vi har taget hul på et nyt år, og glemmer vi for en stund alt om Corona, og nøjes med at kigge på Apple, tegner det til at blive et godt år. Sidste år bragte fornyet fokus på Mac'en. Lanceringen af Apple egne M1-chips, der har vist sig at være ualmindeligt kraftfulde, har virkelig skabt interesse og forventinger om nye computere. Derudover er kommer der selvfølgelig nye iPhones, iPads og Apple Watch.

Nedenfor har jeg lavet en oversigt over, hvad vi kan forvente os fra Apple i 2021. Jeg følger selvfølgelig op hen over året i takt med at nye rygter og oplysninger løber ind.

iMac - forår og efterår

Årets første nye Mac bliver formodentligt en ny M1-baseret iMac. Den får muligvis også en helt nyt design med tyndere kanter omkring skærmen. Da Apple slutningen af sidste år lancerede de første MacBooks med M1-chip, var det med samme design som de tidligere Intel-modeller. Skal man tro rygterne bliver det ikke tilfældet med den nye iMac. Mest interessant er det dog, hvor kraftig chippen bliver. Vil Apple benytte fuldstændig den samme chip som i de to MacBooks eller bliver det en opgraderet udgave med flere kerner og bedre grafik-egensaber?

Den første nye iMac kommer formodentligt i årets første halvdel, mens der så kommer en high-ed udgave sidst på året.

MacBook Pro - efterår

Sidste år lancerede Apple den første entry-model af MacBook Pro med M1-chip. I år er turen kommet til resten af sortimentet. Jeg har store forventninger til Apples næste MacBook Pro. Det er her, at Apple for alvor skal vise hvad deres egen nye chip-teknologi kan og vil. Meget står og falder med, at Apple får gjort det rigtigt første gang. Derfor kommer de nye MacBook Pro'er også først senere på året.

Jeg forventer et nyt design, som blandt andet betyder mindre kant omkring skærmen, som til gengæld bliver tilsvarende større. Vi kan nok forvente at der kommer to størrelser på omkring 14,1" og 16,1". Der rygter om at skærmene vil være baseret på Mini-LED, men i giver fald bliver det nok kun på de dyreste modeller.

Det mest interessante er, hvor kraftige chips de får. MacBook Pro er en arbejdshest til professionelt brug, så her er Apple nødt til at diske op med en endnu bedre processor end den M1-der sidder i MacBook Air og den lille MacBook Pro.

iPhone - efterår

Der kommer selvfølgelig en ny iPhone til efteråret. Det forventes at designet vil bliver som den nuværende iPhone 12, men med bedre indmad. Du kan læse mere om hvad jeg forventer af iPhone 13 her.

Der er også rygter om en ny udgave af iPhone SE. Den vil få skærm til kant, men uden Face ID, og få mange specifikationer til fælles med iPhone 12. Oprindeligt var den forventet først på året, men de seneste rygter peger på, at det første sker senere. Andre mener, at der slet ikke kommer en ny iPhone Se i år. Apple plejer da heller ikke at lancere en ny iPhone SE hvert år, og da der kom en sidste år, lyder det måske meget sandsynligt, at den næste først kommer i 2022.

iPad Pro - forår

Det mest spændende rygter i forhold til iPad'en går på, at Apple vil lancere en 12,9 tommer iPad Pro med Mini-LED-display. Denne skærmteknlogi gør det muligt at lave en tydere iPad med bedre farveegenskaber og bedre kontrast. Der har været enkelte rygter om en iPad med OLED-skærm, men det sker nok tidligst næste år. Ud over en bedre skærm kan vi nok forvente 5G og en bedre processor.

De seneste rygter går på, at masseproduktionen allerede er gået i gang. Er der hold i det, kommer den først på året, og bliver måske årets første nye Apple-produkt.

Apple Watch - efterår

Apple plejer at kommer med en ny udgave af Apple Watch hvert år. Det gør de også i år. Det er sparsomt med rygter, men vi kan i hvert fald nok forvente, at lanceringen af Apple Watch Series 7 sker til efteråret sammen med de nye iPhones, som de plejer. Muligvis kommer der også en ny udgave af Apple Watch SE.

Apple TV - ukendt

Apple TV blev sidst opdateret i 2017, så det er ved at være på tide med en ny. Tiden er ved at løbe fra den. Det tror jeg, at Apple er helt klar over, så derfor forventer jeg også en ny Apple TV i løbet af 2021. Jeg håber, at Apple tager sig sammen og får løftet enheden med især bedre muligheder for at spille på den. Den trænger også til en ny controller. Apple TV er også oplagt som hub for det intelligente hjem. Lad os håbe at Apple tager bolden op, at virkelig får lanceret en tidssvarende Apple TV i år. Jeg tror det, men det er umuligt at sige noget om tidshorisonten.

AirPods - først på året

Der har i noget tid været rygter om nye 3. generations AirPods. De vil få samme formfaktor som AirPods Pro har i dag. Kigger man på funktionerne vil de derimod ikke blive identiske. De regulære AirPods er billigere og vil eksempelvis mangle støjreduktion.

De nye AirPods kommer efter al sandsynlighed først på året, måske allerede i løbet af februar eller marts.

Når nu de regulære AirPods kommer til at ligne AirPods Pro, kunne man forvente, at AirPods Pro så får nyt design også. Formodentligt så det bliver mere kompakt. Ifølge de seneste rygter, skulle de komme i april.

AirTags - ukendt

AirTags havde jeg allerede med i den tilsvarende artikel sidste år. Dog som et "måske". Det blev som bekendt ikke til noget. Og spørgsmålet er, om vi nogensinde får AirTags at se, eller om det går som med AirPower-opladeren, som Apple droppede igen - endda efter at have vist den frem. Der har været rygter om dem meget længe, en de er hele tiden bliver skubbet rent lanceringsmæssigt. Lige i øjeblikket er der ingen konkrete rygter om et lanceringstidspunkt.

Bare for at undgå at blive skuffet, så har jeg indstillet mig på, at der ikke kommer i år. Du kan læse mere om AirTags i min særskilte artikel her.

Apple Glass - ukendt

Der har i årevis vært rygter såvel som konkrete tegn på, at Apple arbejder på at lancere nogle smartbriller samt et AR-headset. Altså to forskellige enheder. Typisk peger rygterne på, at det bliver iPhone-tilbehør. Hvornår de skulle være klar, eller ordet overhovedet bliver til noget, er dog uvist. Det sker dog nok ikke i 2021.

Apple arbejder også på at udvikle en selvkørende bil - eller styresystemet til en sådan. Vi skal nok ikke regne med, at se noget til det i 2020.

Styresystemer - efteråret

Apple plejer at præsentere nye styresystemer til alle enheder på World Wide Developer-konferencen i juni og frigive dem endeligt i løbet af efteråret. Det sker også i år, men endnu er der ingen forlydender om hvilke nye ting, de byder på.

Vi kan altså regne med at se iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15 og macOS 12 i 2020.

Hvad forventer du eller håber på, Apple lancerer i år? Læg en kommentar nedenfor.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.