Endnu et år er kommet godt i gang, og mon ikke vi også i år kan forvente os en lang række nye produkter fra Apple. 2020 byder på op til fem nye iPhones, nye iPads, MacBooks og måske også AirTags.

Nedenfor har jeg lavet en oversigt over, hvad vi kan forvente os fra Apple i 2020. Jeg følger selvfølgelig op hen over året i takt med at nye rygter og oplysninger løber ind.

Nye iPhones - forår og efterår

Så sikkert som amen i kirken, vil Apple lancere nye iPhones i løbet af 2020. Det plejer at ske på et event i løbet af efteråret, og det vil det sikkert også i år

Da sidste års iPhone hedder 11 kommer dette års iPhones sikkert til at hedde iPhone 12, hvis ikke Apple da bliver ved med at komme et "S" på hvert andet år. Så kommer de til at hedde iPhone 11S. Vigtigere end navet er dog specifikationerne.

Sidste år var der tre modeller og i år taler rygter om fire modeller: To almindelige og to pro-modeller. Størrelserne bliver 5,4" og 6,1" henholdsvis 6,1" og 6,7". Dette skal sammenlignes med de nuværende på 5,8", 6,1" og 6,5". Altså lidt større og lidt mindre i år.

Alle fire iPhones forventes at få OLED-skærme, hvorfor Apple altså går helt bort fra den gamle LCD-teknologi som den regulære iPhone 11 måtte nøjes med i 2019. Fra og med i år får alle nye iPhones den bedre OLED-skærm. Samtlige iPhones vil også få 5G-understøttelse. 5G erstatter eller supplerer 4G og er hurtigere - men kræver selvfølgelig at teleselskaberne er med på legen.

Der skulle også være et nyt 3D-kamerasystem på vej med tre linser på bagsiden. I hvertfald i de to pro-modeller. De to grundmodeller får et regulært kamera med to linser. På forsiden skulle der være et nyt TrueDepth-kamera på vej der vil gøre hakket i skærmen mindre - eller måske få det til at forsvinde helt.

Ud over den regulære iPhone-lancering i efteråret er der rygter om, at Apple vil lancere en form for opdatering til iPhone SE. Det vil sige en lavpris-iPhone med neddroslede specifikationer. Denne skulle komme allerede i årets første halvdel. Mange kalder den iPhone SE 2, men den skulle nærmere ligne iPhone 8 i størrelse og design og kunne derfor principielt godt blive kaldt iPhone 9, som er et navn Apple indtil videre har sprunget over, da iPhone 8 blev afløst af iPhone X (hvor X'et er romertal 10).

Læs mere om iPhone SE 2 her: iPhone SE 2: Her er alt vi ved om Apples kommende budget-iPhone

Nye iPads - forår/sommer

I modsætning til iPhonen der fornys hvert eneste år, så bliver iPaden noget mere uregelmæssigt opdateret. Det er ikke hvert år, Apple udsender opdateringer til alle modellerne.

Eftersom iPad Pro ikke blev opdateret i 2019, kan vi nok forvente at den står for skud i 2020. Formodentlig først på året. Her kan vi forvente hurtigere Face ID samt et nyt såkaldt time-of-flight kamerasystem beregnet til at optage 3D-modeller med for dem der producerer den slags. Det kan også bruges til augmented reality-formål.

Hvad angår de andre iPads er der ingen konkrete rygter.

Apple Watch Series 6 - efterår

Apple plejer at lancere et nyt Apple Watch sammen med iPhonen hvert efterår. Sådan bliver det sikkert også i år. Det bliver i så fald Apple Watch Series 6.

Der har ikke været ret mange konkrete ryger om hvad Apple Watch Series 6 skulle have at byde på. Sikket skulle det dog være, at uret får en hurtigere processor, en bedre vandtæthed og bedre trådløse egenskaber i form af hurtigere netforbindelse.

Det forventes også at uret vil få funktioner til søvntracking. Funktioner som kan måle søvnlængde og søvnkvalitet.

MacBooks - fordelt over hele året

Det forventes at Apple lancerer en opdatering til 13" MacBook Pro så den får samme type tastatur og funktioner som den nyeste 16" MacBook Pro. Denne formodentligt tidligt på året. Samme type opdatering kan nok forventes af MacBook Air på et tidspunkt i løbet af året.

Senere skulle der komme en opdatering til netop 16" MacBook Pro'en eller måske bare en ekstra high end-model. Denne skulle få en skærm baseret på den såkaldte Mini-LED-teknologi, som er OLED overlegen.

Apples tre stationære computere iMac, iMac Pro og Mac mini er der ingen konkrete rygter om, men mon ikke der sker et eller andet i løbet af året. Den sprit nye Mac Pro skal vi til gengæld nok ikke forvente en opdatering af.

HomePod - i løbet af året

Apple skulle snart være klar med 2. generation af HomePod-højttaleren (der stadig ikke kan fås i Danmark). Den nuværende udgave er tilbage fra 2017, så tiden er bestemt moden til noget nyt.

Den nye HomePod skulle først og fremmest blive billigere for at gøre den mere konkurrencedygtig. Prisreduktionen skulle blandt andet sked ved at skære ned på antallet af højttaleenheder fra syv til to. Det går lidt ud over lydkvaliteten, men hæver til gengæld pris/kvalitet-forholdet.

Apple TV - tidspunkt ukendt

Der er fundet tegn på en ny Apple TV i blandt andet iOS 13. Der er også rygter om at der skulle komme en processoropgradering til A12. Tidshorisonten er til gengæld ukendt.

En ny Apple TV skal nok derfor betragtes som tilhørende måske-kategorien hvad angår 2020.

AirTags - måske

Der er flere tegn på at Apple arbejder på at sende nogle såkaldte AirTags på gaden. De skal være nogle små sporingsenheder, som man kan sætte på sine kufferter, cykel etc. Disse kan så findes og følges via iPhones Find-app. At der findes referencer til dem i iOS 13 indikerer, at de kommer på markedet i år. Med mindre Apple altså helt har droppet ideen - som det eksempelvis skete med den trådløse oplader AirPower.

Software - sommer/efterår

Apple plejer at præsentere ny software på WWDC i juni og frigive den endeligt i løbet af efteråret. Det sker også i år, men endnu er der ingen forlydende om indhold

Vi kan altså regne med at se iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 og macOS 10.16 i 2020.

Andre ting

Der har været smårygter om at Apple vi lancere nogle over-the-ear hovedtelefoner i løbet af året. En slags pendant til AirPods hvad angår brugervenlighed men med bedre lydkvalitet. Apple laver jo allerede den slags under Beats-brandet, men de skulle altså arbejde åen i eget navn også. Tidshorisonten er ukendt.

Der har i årevis vært rygter såvel som konkrete tegn på, at Apple arbejde på at lancere nogle smartbriller. Typisk peger rygterne på, at de bliver et iPhone-tilbehør. Hvornår - og om de i det hele taget bliver til noget - de skulle være klar er dog uvist. Det sker dog nok ikke i 2020.

Apple arbejder også på at udvikle en selvkørende bil - eller styresystemet til en sådan. Vi skal nok ikke regne med, at se noget til det i 2020.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.