Apple plejer at være helt uforudsigelige når det handler om nye produkter. De holder alt hemmeligt indtil sidste øjeblik. Alligevel har der over de sidste måneder været en del rygter om en kommende budget-iPhone, der skal være en efterfølger eller opgradering af den efterhånden legendariske iPhone SE, der blev lanceret i marts 2016 og udgik af Apples sortiment i september 2018.

Jeg har forsøgt at samle alle informationerne i denne artikel. Alt vi ved om iPhone SE 2. Det er de store linjer, det handler om. Detaljerne er stadig for uklare på nuværende tidspunkt.

Seneste opdatering: Der var rygter om at lanceringen ville ske fredag den 3. april. Det kom ikke til at se. Der forventes dog stadig en lancering i løbet af april.

Artiklen vil løbende blevet opdateret i takt med, at der kommer nye informationer. Seneste opdatering er 5. april 2020.

Hvad kommer den nye iPhone til at hedde?

Da denne iPhone ligger lidt uden for de normale iPhone-frigivelser hvert efterår, hvor Apple har en forholdsvis regulær navngivning, er navnet denne gange ikke helt nemt at gætte.

iPhonen er af mange blevet kaldt "iPhone SE 2" fordi den betragtes som en efterfølger til den oprindelige iPhone SE. Noget tyder dog på, at det ikke bliver dét navn, som Apple vil bruge.

I starten af april har Apple opdateret beskrivelsen af noget tilbehør i deres online butik, så der nu står, at det understøtter iPhone SE. Da størrelsen ikke passer med den gamle iPhone SE, må der være tale om en nye iPhone SE.

Jeg har dog konsekvent valgt at bruge navnet iPhone SE 2 i denne artikel, fordi det navn er blevet brugt på rygtebasis de sidste mange måneder.

Hvordan kommer iPhone SE 2 til at se ud?

De fleste analytikere er enige om, at iPhone SE 2 kommer til at være baseret på designet fra iPhone 8 og ikke den oprindelige iPhone SE.

Det vil sige med en skærm på 4,7 tommer. Fysisk vil den måle 138,5 x 67,4 x 7,8 mm, hvilket er en anelse (0,5 mm) tykkere end iPhone 8. Seneste nyt er at den får en bagside af frosted glas for at adskille den fra netop iPhone 8. Apple holder fast i Hjem-knappen, der ellers er forsvundet fra alle de andre iPhones.

Der har tidligere, helt tilbage i foråret 2018, været rygter om at iPhone SE 2 ville få skærm til kant af samme type som på de nyere iPhones uden hjem-knap. Disse rygter er for længst manet i jorden, og ingen tror for alvor på dem længere. Oplysningerne stammede fra flere producenter af cases, der hævdede at have fået tegninger over designet på iPhonen. Men det er altså et par år siden, så det er ikke længere relevant.

Hvordan bliver skærmen?

iPhone SE 2 vil få samme størrelse og type skærm som iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

Det vil sige 4,7 tommer og en opløsning på 1.334 x 750 pixels og 5,5 tommer og en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels. Skærmene vil være baseret på LCD-teknologien og bliver produceret af LG.

Skærmen vil altså være af en ringere, og derfor billigere, type end Apples nye iPhones, der er baseret på den bedre OLED-teknologi og har højere opløsning.

Hvad med hjem-knappen?

iPhones hjem-knap var tidligere ikonisk, men de seneste år har Apple droppet den helt fra de nye iPhones. Sidste iPhone med hjem-knap er iPhone 8 fra 2017. iPhone SE 2 skulle dog have hjem-knap, netop fordi den er baseret på iPhone 8-designet.

Hvordan bliver kameraet?

Kameraet giver identisk med det i iPhone 8.

På forsiden vil der sidde et 7 megapixel FaceTime-kamera, der kan optage video op til 1.080p. På bagsiden vil er sidde et 12 megapixel kamera med quad-LED "True Tone" flash, der kan optage video i op til 4K ved 30 fps.

iPhone SE 2 får ikke et Face ID-kamerasystem.

Hvilken processor får den?

Ifølge oplysningerne kommer iPhone SE 2 til at få en topklasse processor af samme type, som der sidder i iPhone 11 Pro.

Det vil sige en 64-bit Apple A13 Bionic med kerner og en clockfrekvens på 2,65 GHz. Den vil have en embedded M13 motion coprocessor samt en octa-core Neural Engine.

Dette vil være en meget markant opgradering i forhold til iPhone 8 og den oprindelige iPhone SE.

Hvor meget RAM får den?

Ifølge rygterne for iPhone SE 3GB RAM. Det er på linje med iPhone 8 Plus og iPhone XR

Hvilke muligheder for lagerplads bliver der?

Den oprindelige iPhone SE havde to valgmuligheder i forhold til lagerplads. I første omgang 16GB eller 64GB, senere blev det ændret til 32GB og 128GB.

Der har ikke været rygter i forhold til iPhone SE 2, men mon ikke Apple holder fast i to muligheder. Det kunne i stå fald meget vel blive 64GB og 256GB.

Andre spændende ting?

Ifølge rygterne skulle iPhone SE få et forbedret antennedesign baseret på den såkaldte LCP-teknologi. Dette vil dog ikke spille den storerolle for brugerne.

Hvad kommer iPhone SE 2 til at koste?

Prisen på iPhone SE 2 er selvfølgelig en af de væsentligste ting. Seneste rygte er at den i USA vi komme til at koste $399. Det er det samme som iPhone SE kostede ved lanceringen i sin tid. Den store model kommer til at koste $499.

I Danmark kostede iPhone SE 3.699 kroner ved lanceringen, så det er nok et meget godt bud på en dansk pris for iPhone SE 2.

Hvornår bliver den lanceret?

Ifølge de seneste oplysninger, bliver iPhone SE præsenteret i løbet af april og vil kunne købes i butikkerne ugen efter præsentationen.

Den amerikanske forhandler Best Buy har i hvert fald allerede modtaget cases til denne iPhone, og fået besked om at de først må sælges fra 5. april.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.