Mandag aften dansk tid åbnede Apple årets udviklerkonference, WWDC 21, med en keynote, der bød på præsentation af årets nye styresystemer til alle Apples enheder. Til gengæld blev der ikke lanceret ny hardware til trods for, at rygterne havde peget på en ny MacBook Pro.

Generelt virker det ikke som om, der er så meget nyt at komme efter. Vi er i det store hele nede i småtingsafdelingen, hvor det virker som om Apple har tilføjet og ændret ting bare for at have et eller andet at fortælle om. De nye ting er generelt centreret om bestemte apps eller funktioner, snarere end at være generelle forbedringer til måden man bruger sine enheder på.

Nedenfor er de væsentligste nyheder. Mange af tingene går igen fra det ene sytem til det andet. Blandt andet det nye iCloud+, der kombinerer iCloud med nye anonymitetsfunktioner.

Jeg tilføjer link til mere uddybende artikler, når de er klar. Jeg følger selvfølgelig også op med særskilte artikler om de mest interessante enkeltnyheder.

iOS 15

Først og fremmest præsenterede Apple iOS 15. De største nyheder er Forbedringer til FaceTime, nye Fokus-funktioner til at reducere distraktioner samt forbedret indbygget intelligens på enheden til at finde information med. Derudover er der en række andre nyheder og ændringer.

Umiddelbart virker det ikke som den største iOS-opdatering, og da mange af nyhederne er centreret omkring FaceTime, er det nok halvt om halvt, om folk vil finde dem interessante.

Læs mere om iOS 15 her.

iOS 15 kommer snart i en offentlig beta, og lanceres endeligt til efteråret.

iPadOS 15

iPad får mere intuitiv multitasking, et nyt design af hjemmeskærmen med integrerede widgets, App-bibliotek, mulighed for at tage noter i hele systemet med Hurtige noter, SharePlay, en nytænkt oplevelse i Safari og nye værktøjer, der hjælper med at holde fokus.

Generelt er årets opdatering til iPadOS større end til iPhonen, men det skyldes så til gengæld også, at der her har vøret et efterslæb.

iPadOS 15 kommer snart i en offentlig beta, og lanceres endeligt til efteråret.

macOS Monterey

Her har Apple skulle grave lidt dybt for at nævne nogle interessante nyheder. Monterey tilføjer nye måder at holde kontakten til venner og familie på, arbejde smartere på tværs af enheder og bevare fokus. Mest interessant er et nyt fanedesign i Safari.

macOS Monterey kommer snart i en offentlig beta, og lanceres endeligt til efteråret.

Læs mere om macOS Monterey her.

watchOS 8

watchOS 8 giver bedre adgang med Wallet, flere funktioner med Hjem-appen, nye træningstyper og en opdatering af appen Vejrtrækning.

watchOS 8 kommer snart i en offentlig beta, og lanceres endeligt til efteråret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.