En Hackintosh er en computer man selv har bygget og som kan køre macOS. Af forskellige årsager har folk i mange år selv bygget deres egne Mac-kompatible computere frem for at bruge Apples. Jeg har selv bygget en, og skrevet en artikelserie her på Onx.dk om hvordan du kan gøre det samme.

Artiklerne har efterhånden et par år på bagen og meget er sket siden jeg skrev dem. Derfor har jeg i denne uge gået dem igennem og bragt dem up to date i forhold til dagens hardware og software.

Vigtigste ændringer 2020

Den vigtigste ændring er at NVIDIA er holdt op med at udsende macOS-drivere til deres grafikkort, hvorfor NVIDIA ikke længere kan anbefales. I stedet skal man gå efter AMD-baserede grafikkort, der understøttes af systemet ud af boksen fordi Apple selv bruger dem.

Ellers er artiklerne opdaterede med computere baseret på Intels 8. generations chips og dertil hørende motherboards (Z390-typen).

Så overvejer du at bygge din egen Mac her i 2020, så læs trygt artiklerne, hvor du finder opdaterede forslag til valgt af hardware, der fungerer.

Den ultimative guide til at bygge en Hackintosh selv

Jeg vil kraftigt anbefale at du starter med den første artikel i serien. Har du allerede læst op på tingene, så gå roligt til artikel nummer 3, hvor jeg kommer med de konkrete hardwareanbefalinger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.