Dropbox har lanceret tre nye funktioner, der skal udvide deres kernefunktionalitet, der er at tilbyde synkronisering af ens filer mellem alle ens enheder og skyen. De tre nye funktioner er en password-manager, automatisk backup af ens computer samt et digitalt pengeskab med ekstra sikkerhed til særligt sensitive filer. Bortset fra backupfunktionen, der bliver tilgænglig for alle brugere, kræver det abonnement på Dropbox Plus eller DropBox Professional at få adgang til de nye funktioner.

Dropbox Passwords er en klassisk password-manager, der holder styr på ens kodeord på tværs af enheder. Vi kender det fra 1Password eller Apples egen funktion til det samme. Med Dropbox Passwords kan man gemme alle sine kodeord ét sted. Når man så skal logge ind på hjemmesider eller i apps, vil ens kodeord automatisk blive udfyldt.

Dropbox Computer Backup er som navnet siger en funktion, der tager backup af (dele af) ens computer såsom ens dokumenet-mappe, download.mappen etc.

Dropbox Vault er en bankboks-funktion, hvor Dropbox har indført et ekstra lag af sikkerhed til ens mest sensitive filer. Bankboksen er beskyttet med kode og kan kun åbnes via Dropboxs hjemmeside eller den mobile app. Bankboksen kan stadig deles med andre.

Hvis ikke du allerede kender til Dropbox, så tag og læs ONX's artikelserie om dropbox på Mac. Start med første afsnit her: Kom igang med Dropbox på Mac