For et års tid siden var Apple i dialog med iværksætterfirmaet Canoo, der udvikler elbiler. Parterne drøftede forskellige muligheder lige fra at Apple skulle investere i firmaet til en regulær overtagelse. Det skriver The Verge. Der kom dog ikke noget konkret ud af drøftelserne. I stedet fik Canoo en anden partner, der skød $300 millioner i firmaet for at hjælpe med at sætte gang i produktionen.

Canoo har udviklet en skalerbar og modulær platform, der kan bruges til flere forskellige typer biler via det fleksible kabinedesign. I første omgang tilbyder Canoo en minibus til privat brug og en varevogn til virksomhedsbrug. Senere kommer der personbiler og biler med lad. Det var netop denne modularitet, som skulle have tiltrukket sig Apples opmærksomhed og interesse.

I sidste uge kommet frem, at Apple er tæt på at indgå en aftale med bilproducenten Hyundai, der skal stå for produktionen af Apple egen selvkørende elbil. Pudsigt nok, men formodentligt helt uafhængigt af dette, har Canoo aflede i februar sidste år ingået en lignende aftale om, at Hyundai skal stå for udviklingen af Canoos elbilsplatform.

Canoo udtaler til The Verge, at de ikke kommenterer på strategiske diskussioner, relationer og partnerskaber medmindre det anses for passende. Hvilket det så åbenbart ikke er denne gang. Apple har også afvist at kommentere historien.