I følge nyhedsbureauet Reuters vil Apple og Hyundai Motor underskrive en aftale om produktion af en selvkørende elbil i marts. Produktionen starter i 2024, men allerede næste år bliver der lanceret det, der betegnes som betaudgave af bilen.

Apples selvkørende bil vil blive produceret i USA. Enten på Kia-fabrikken i Georgia (Hyundai ejer Kia) eller på en helt ny fabrik som Hyundai og Apple vil opføre i fællesskab. Produktionskapaciteten forventes indledningsvis at være på 100.000 biler årligt fra 2024, men planen er at hæve den til 400.000 biler årligt. Til sammenligning producerede Tesla omkring 500.000 biler sidste år.

Reuters oplysninger stammer fra lokale medier i Sydkorea, hvor Hyundai Motor hører hjemme. Siden offentliggørelsen, har medierne ændret ordlyden i deres nyhed, således at de fleste at de tidligere offentliggjorte detaljer nu er udeladt. Oplysningerne kommer kort tid efter at en talsperson fra Hyundai i fredags bekræftede, at der var igangværende forhandlinger med Apple. En udtalelse Hyundai dog siden også har ændret til at de forhandler med en partner, hvis navn ikke bliver nævnt. Det er umuligt at vurdere, om oplysningerne er ændret, fordi de har vist sig ikke at være korrekte, eller fordi nogle har bedt dem om det af diskretionshensyn.