Der er for alvor ved at komme gang i de interessante rygter omkring Apples kommende elbil. Seneste nyt er ifølge Korea Economic Daily, at Apple lige nu forhandler med en af verdens største bilproducenter, koreanske Hyundai Motor Group, om at stå for produktionen af Apples Car. Grunden til at Apple ikke selv vil stå 100% for udviklingen og produktion er, at det er enormt omkostningstungt at udvikle teknologi såvel som produktionsfaciliteter. I øvrigt er det sådan Apple producerer alle andre af deres produkter. Det vil sige, at Apple designer og udvikler produkter selv, men får dem produceret på kontrakt af dem, der nu kan byde ind og levere til den rigtige pris.

At det skulle være anderledes med en eventuelt bil, ville være underligt. Rygterne har da også længe talt om, at der var sådan Apple Car skulle produceres. Der har bare ikke rigtigt været nævnt nogle navne. Det bliver der så nu, og det gør det selvfølgelig projektet endnu mere konkret. At Hyundai så overfor det amerikanske medie CNBC officielt bekræfter historien, gør kun oplysningerne endnu mere interessante. Hyundai udtaler dog at forhandlingerne er på et indledende stadie, og at ingenting er blevet besluttet endnu. Aktiemarkedet har dog taget godt imod nyheden, og Hyundais aktiekurs steg umiddelbart bekræftelsen med op mod 25%. Apple har, vanen tro, ikke nogle kommentarer til oplysningerne.

Der kan gå 5-7 år

At Apple forhandler med Hyundai udelukker ikke, at Apple også forhandler med andre bilproducenter. Alt andet ville faktisk være underligt. Pointen her er derfor ikke så meget, om det lige præcis bliver Hyundai, der skal producere Apple bil på kontrakt eller ej.

Det interessante er, at Apples bilprojekt kører på skinner, og at Apple satser så meget på det, at forhandlinger om produktionen begynder at finde sted. Vi skal dog stadig regne med at der går nogle år endnu, før Apple Car er klar til salg. Bloomberg skriver i en artikel, der ikke er relateret til den nye oplysning, at der går i hvert fald 5-7 år, før Apple er klar med en bil.