Apple har frigivet en opdatering til Apple Watch. watchOS 3 byder på en hel del nye funktioner relateret til sport, træning og aktivitet, men der er også blevet plads til nye urskiver og en generel forbedring af ydeevnen, så apps starter hurtigere.

Herunder kan du læse om alle de nye muligheder i watchOS 3 til Apple Watch.

Hurtigere adgang til favorit-apps

Apple Watch har fået en ny dock, som gør det hurtigt og nemt at skifte mellem apps. Man får den frem ved at trykke på knappen på siden af uret. Apps fra docken bliver indlæst med det samme og uden ventetid, så de hele tiden er klar da de ikke skal indlæses hver gang man åbner dem.

Hvis man swiper op fra bunden får man adgang til et kontrolcenter som vi kender fra iOS. I kontrolcenter kan man se batteritid, slå flymode til og så videre.

Nye urskiver

watchOS 3 byder på flere nye urskiver, der kan personliggøres endnu mere. Det er også blevet nemmere at skifte mellem forskellige urskiver ved at swipe på skærmen. Det gør det nemt at skifte urskiver alt efter situationen. Det kunne være én urskive på jobbet og en anden under træningen.

Deling af aktivitetsdata

Nu kan man dele sine aktivitetsdata med familie og venner for at motivere eller konkurrere med hinanden. Man kan også få en notifikation, når ens venner når deres mål, som man kan komme med en anerkendende kommentar.

Nye aktiviteter for folk i kørestol

Apple har tilføjet nogle nye aktiviteter for folk, der bruger kørestol. Uret kan nu genkende forskellige skubbebevægelser med armene alt efter terræn og hastighed.

Tilsvarende får kørestolsbrugere nu en notifikation om at det er til til at rulle på samme måde som andre får om at det er tid til at stå op.

Bedre aktivitets-app

Hvor man før kun kunne se to aktivitetsdata ad gangen, kan man med watchOS 3 nu se fem. Det betyder at man ikke behæver vælge to blandt puls, tid, distande, energiforbrug, og hvad man nu kan vælge, men kan se dem alle på samme tid uden at swipe - eller i hvert fald fem.

Under løbeture vil appen automatisk stoppe tiden, hvis man stopper fordi der er rødt lys etc. Når man begynder at løbe igen, starter tiden igen.

Man kan også give de enkelte træmninger navne som boksning etc.

Nu app til vejrtrækning

Breathe er n ny app, der skal hjælpe en med vejrtrækningsøvelser. Formålet er at sænke det daglige stressniveau eller bare hjælpe med lidt afslapning. Via påmindelser kan man blive mindet om at huske at tage nogle sessioner i løbet af dagen.

Flere muligheder i Beskeder

I lighed med i iOS 10, har watchOS fået flere nye funktioner i Beskeder. Du kan læse mere i artiklen om Beskeder til iOS 10.

Andet

Af andre nyheder er en SOS-app, der kan foretage nødopkald til alarmcentralen. Man vil også kunne låse sin Mac op via ens Apple Watch.

Du kan læse min vurdering af watchOS 3 her: watchOS 3 gentænker brugerfladen på Apple Watch

Sådan opdaterer du

watchOS 3 kræver at din iPhone er opdateret til iOS 10. Når det er gjort, kan du i Watch-appen på iPhonen opdatere dit ur. Husk at det skal være tilsluttet opladeren og have forbindelse til iPhonen.