I weekenden kunne iMacguide afsløre et rygte om, at Apple planlægger at åbne flere butikker i Danmark. Et rygte der blandt andet stammer fra en kilde hos en dansk Apple-forhandler, samt flere jobopslag på Apples hjemmeside.

Vil åbne 3 butikker

Ifølge nye informationer skulle det dreje sig om hele tre butikker. En af kilderne til oplysningerne skulle være bekendt med både åbningstidspunkt og i hvilke byer det drejer sig om, men ønsker ikke at oplyse om det.

Jeg har tidligere gættet på mulige placeringer for danske Apple-butikker. Mit eget bud, hvis Apple ville åbne fire butikkerer, at de vil åbne i først København og dernæst Kolding, Aarhus og Odense. Læs mere her: Hvornår kommer Apple Store til Danmark?

Apple Store i Aalborg Storcenter?

Nu er tallet så tre butikker, og det kan ændre fordelingen. Måske rykker Odense foran Kolding. Eller måske kommer Aalborg med på listen, så det hedder København, Kolding, Aalborg. Landets næststørste storcenter ligger i Aalborg, hvor omsætningen er dobbelt så stort som i Bruuns Galleri i Aarhus. Desuden søger Apple en manager til "Region Nordjylland", hvilket peger mere i retning af Aalborg end Aarhus.

Apple er glade for storcentre med nem tilkørsel. En vigtigere rolle end byens størrelse er kundetilstrømningen fra opladet. Det er derfor Apple har en butik på en “pløjemark” 10 km. uden for Helsingborg. Denne pløjemark er så tilfældigvis Väla Centrum, en kæmpe stort indkøbscenter. Apple går efter steder med stor kundegennemstrømning og stor omsætning. Den finder man snarere i Kolding Storcenter end i centrum af Odense.

Scroll ned for at se kommentarer