Der er virkelig gang i rygtemøllen omkring Apples efterhånden knap så hemmelige projekt med at udvikle en 100% selvkørende elbil i disse dage. Måske også for meget gang i den efter Apples smag.

I hvert fald rapporterer Bloomberg, at Apple har sat forhandlingerne med Hyundai på pause. Dette skulle blandt andet være forårsaget af, at Apple ikke bryder sig, om at folk fra Hyundai lækker information til pressen.

Apple også i dialog med japanske producenter

Inden det nåede så vidt, kom der dog yderliger et par ting frem. Blandt andet skriver The Wall Street Journal, at Kia (der er ejet af Hyundai) har været i dialog med forskellige partnere om at starte produktionen af Apples bil på Kia fabrik i den amerikanske stat Georgia.

Samtidig har Apple ifølge en analytiker fra Bloomberg været i dialog med mindst seks forskellige japanske producenter af bildele om et samarbejde, der inkluderer produktionen af dele til Apple bil. Mest sandsynlige samarbejdspartnere er ifølge analytikeren Nissan og Mitsubishi. Ingen af dem, har dog ville bekræfte historien.

Pause i forhandlinger kan være taktisk spil

Sent fredag kom så oplysningen om, at Apple har sat forhandlingerne med Hyundai og Kia på pause. Blandt andet med henvisning til utilfredshed med de mange nylige læk af informationer. Det skal man dog ikke nødvendigvis lække alt for meget i. Der kan sagtens bare være tale om taktisk spil. Både Apple og Hyundai er børsnoterede virksomheder, og der er grænser for, hvor lukkede de må være omkring aftaler af denne kaliber. Ved at sætte forhandlingerne officielt på pause, slipper begge parter for at skulle offentliggøre nyheden allerede nu.

Så selvom det er meget muligt, at forhandlingerne mellem Apple og Hyundai faktisk er faldet til jorden, og ikke bliver genoptaget, så behøver det ikke være det endegyldige resultat. Ret beset kan en en kommentar som "vi forhandler ikke længere", jo også været forårsaget af, at forhandlingerne er afsluttet med enighed.

Uanset hvad, står og falder Apples bilprojekt næppe med, at en enkelt potentiel partner springer fra eller bliver smidt ud.