Apple og Hyundai Motors er nu meget tæt på at underskrive en aftale om produktion af Apple Car. Det kan ske så tidligt som den 17. februar, skriver koreanske DongA Ilbo. Aftalen indebærer, at Apple skal investere 4 billioner won (svarende til lidt over 22 milliarder danske kroner) i Kia Motors, som er ejet af Hyundai.

Produktionen kommer til at foregå på Kias fabrik i staten Georgia i USA. Planen er, at der skal produceres 100.000 biler om året. Ud over Hyundai er der forlydende om, at Apple vil samarbejde med General Motors og den franske PSA-koncern om produktion af andre biler eller til andre markeder.

Baseret på Hyundais avancerede E-GMP-platform

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo vil Apple Cars første chassis været baseret på Hyundais helt nye E-GMP elbilsplatform, som blev præsenteret i december, og som er en af de mest avancerede på markedet.

E-GMP er en platform udviklet fra grunden specielt til elbiler. Den er helt plan mellem akslerne og altså uden kardantunnel, hvilket giver et helt fladt gulv. Der er mulighed for motor i begge ender, hvorved bilen bliver firehjulstrukket. Benyttes der kun én motor, sidder den i bagenden.

Batteripakken er på 800V, hvilket er det dobbelt af de 400V, der er mest udbredt i dag. Det sparer vægt og giver hurtigere ladetid. Hurtigopladning ved 350kW gør, at bilen vil kunne oplades fra 0-80% på kun 18 minutter. En typisk bil baseret på E-GMP vil kunne accelerere fra 0 til 100 km/t på under 3,5 sekunder og have en topfart på 260 km/t. Rækkevidden vil være omkring 500 km.

Samarbejde gør tiden til lancering kortere

At Apple samarbejder med eksisterende bilproducenter gør, at der bliver kortere vej fra ide til marked, end hvis Apple skulle klare det hele selv fra bunden, som eksempelvis Tesla. Kuo mener, at Apple vil koncentrere sig om den hardware og software, der gør bilen selvkørende, samt designet af bilen og brugergrænsefladen, men lade Hyundai stå for udviklingen af de mere traditionelle komponenter.

Kuo forventer, at den første Apple-bil kommer på markedet i 2025.