Det svirrer med rygter om Apple kommende elbil for tiden. Senest har vi hørt, at den skal produceres i samarbejde med Hyundai og være baseret på deres nye, avancerede elbilsplatform. Her stopper al sammenligning med en almindelig elbil dog også. For Apple har meget større planer. Meget større. Apple Car, som vi kunne kalde den, skal nemlig være 100% selvkørende fra start. Ikke noget med parkeringshjælp eller semiautonom fartkontrol. Det vil være fuldt selvkørende uden fører. Det skriver CNBC, der citerer adskillige unavngivne personer med kendskab til Apples vilde planer.

Fokus på første og sidste del af rejsen

Apples fokus skulle være på det amerikanerne kalder "the last mile" (Wikipedia-link). Det vil sige den første eller sidste del af en persontransport eller varelevering. For persontransport kunne det være turen fra stationen til bopælen (eller omvendt), mens det for varelevering kunne være turen fra pakkecentralen til kundens postkasse. Det vil sige den del af en samlet rejse eller levering, der foregår individuelt. CNBC spekulerer derfor i, at Apple vil lave en autonom taxa eller en bil målrettet eksempelvis udbringning af fødevarer.

Selvom Apple formodes at indgå et samarbejde med Hyundai eller mere præcist datterselskabet Kia, vil Apple få fuld kontrol over hardwaren og softwaren. Bilen vil blive Apples brand og ikke "bare" en Kia med Apple-software.

Der er delte meninger om, hvornår vi kan forvente AppleCar lanceret. Nogle mener allerede i 2024, men andre mener, at der går længere tid.