Med lanceringen af den nye 13" MacBook Pro har Apple nu fået udfaset det udskældte MacBook-tastatur baseret på den såkaldte sommerfugle-mekanisme, der ellers har været brugt flere år.

Tastaturet med sommerfugle-mekanisme blev lanceret som et bedre alternativ til den traditionelle såkaldte sakse-mekanisme. Forskellen på de to mekanismer ligger i, hvordan tasten er hængslet sker. På den ene type ligner hængselsystemet en saks, mens den på den anden type ligner en sommerfuglevinge.

Det korte af det lange er, at tastaturet baseret på sommerfuglemekanismen har haft store problemer. Tasterne holder op med at virke, bliver stoppet af snavs og flere andre ting. Læs også: Det bedste og værste Apple-tastatur nogensinde

På grund af de dårlige erfaringer besluttede Apple i første omgang at sende en forbedret udgave af tastaturet på gaden. Siden kastede de håndklædet i ringen og opgav det helt. Det skete med 16 tommerMacBook Pro der sidste år gik tilbage til et tastatur med sakse-hængsler. Siden er det indført i Apples andre MacBooks i takt med at de er blevet opdateret. Sidste model med den udskældte sommerfugle-tastatur var 13" MacBook Pro, der netop er blevet opdateret med blandt andet det nye tastatur.

Apple sælger derfor ikke længere MacBooks med tastaturer baseret på den udskældte sommerfugle-mekanisme.