Apple har sendt en opdateret udgave af 13 tommer MacBook Pro på gaden. De største nyheder, sammenlignet med den tidligere udgave, er en ny type tastatur, dobbelt så meget lagerplads og en bedre ydeevne. Alt efter hvilken konfiguration man vælger, er der også 16GB RAM som standard. Skærmen er af Retina-typen og der er også Touch Bar, stereolyd og meget mere. Priserne starter ved 11.699 kroner.

Nyt Magic Keyboard

Den nye 13" MacBook Pro har fået den samme type tastatur, Magic Keyboard, som findes på Apples andre MacBooks. Det har en redesignet saksemekanisme med taster med 1 mm vandring. Piletasterne er arrangeret i et nyt omvendt T-system, så de er nemmere at finde uden at se på tasterne. Magic Keyboard har også en fysisk Escape-tast og både Touch Bar og Touch ID.

Dobbelt så stor lagerplads

13" MacBook Pro fås nu med dobbelt så stor lagerplads som den forrige generation, med standardlagerplads fra 256 GB og helt op til 1 TB. Har man behov for mere kan MacBook'en fås med op til 4 TB plads. Der er i alle tilfælde tale om SSD'er med sekventielle læsehastigheder på op til 3,0 GB/s.

Bedre ydeevne

Den nye MacBook Pro kan nu fås med 10.-generations quad-core Intel Core-processorer med Turbo Boost-hastigheder på op til 4,1 GHz. Den integrerede Intel Iris Plus Graphics-grafikenhed leverer op til 80% hurtigere ydeevne i forhold til den tidligere generation af 13” MacBook Pro. Den nye grafik giver også mulighed for at tilslutte Pro Display XDR med fuld 6K-opløsning.

Der er 16 GB RAM (3.733 MHz) som standardkonfiguration på udvalgte modeller, og for første gang på en bærbar 13" Mac-computer kan man nu vælge 32 GB hukommelse.

Unibodydesign og Retina-skærm

13" MacBook Pro har et unibody-design i aluminium og fås i farverne space grey og sølv. Vægten er lidt under 1,4 kg.

Skærmen er som sagt på 13 tommer og af Retina-typen med mere end 4 millioner pixels og millioner af farver, en lysstyrke på 500 nits og understøttelse af bredere farveområde (P3). Skærmen har True Tone-teknologi, som giver en mere naturtro visuel oplevelse.

13” MacBook Pro har også fingeraftrykslæser (Touch ID) til kodeord etc. og Touch Bar med dynamiske og kontekstbaserede kontrolfunktioner.

Pris og tilgængelighed

Den nye 13” MacBook Pro fås fra 11.699 kroner og den kan bestilles fra i dag i Apples netbutik (link).

Er du studerende, kan du købe den nye MacBook Pro med studierabat (link).

ONX har en affilliate samarbejdsaftale med Apple. Hvis læserne køber noget efter at have klikker på vores link, modtager ONX en mindre betaling. Apple har ikke haft indflydelse på indholdet af denne artikel. Tak for støtten.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.