Det er efterhånden ingen hemmelighed, at de fleste forventer, at Apple dropper de medfølgende hovedtelefoner såvel som opladeren, når de nye iPhone 12 lanceres senere på året. En af begrundelserne skulle være, at der giver mindre elektronikskrot og dermed skåner miljøet og klimaet, fordi mange allerede har opladere og hovedtelefoner. For eksempel har folk der selv har købt AirPods ikke så meget at bruge nogle kablede hovedtelefoner til.

Vi skal dog ikke nødvendigvis regne med, at iPhonen bliver billigere af den grund. I hvert fald forventet analytikeren Jeff Pu, at prisen for den mindste iPhone 12 vil ligge $50 højere end den mindste iPhone 11 og derved starte på $749. Årsagen til prisstigningen skyldes blandt andet 5G-hardware.

Det er selvfølgelig lidt søgt at sige, som mange gør, at iPhone 12 ikke bliver billigere selvom Apple dropper hovedtelefoner og oplader. Måske bliver den faktisk billigere end den ellers ville have gjort. Andre opgraderinger æder måske bare prisreduktionen, hvorved det kommer til at virke som om, at Apple fjerner tilbehør og øger prisen samtidig uden at disse ting nødvendigvis har noget med hinanden at gøre. Når det er sagt, så er produktionsprisen for Apples lille standard-oplader og ditto hovedtelefoner ikke ret høj. Måske omkring 100 kroner samlet, så nogen stor besparelse på den konto er urealistisk uanset hvad.

I øvrigt er det ikke alle der er enige med Jeff Pu. Andre analytikere og rygtesmede mener at prisen kommer ti at starte på $649, hvilket altså er billigere end nu.

Vi får svaret engang i september eller oktober, hvor det forventes, at Apple præsenterer årets nye iPhones.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.