De opmærksomme seere af den fremragende komedieserie Ted Lasso på Apple TV+ har måske bemærket, at der i flere scener optræder en iPhone helt uden skærmhak. Blandt andet den scene, der kan ses på billedet øverst fra afsnit 6, "The Signal".

Det har fået flere til at spekulere i, om Apple benytter lejligheden til i al hemmelighed at luske en afsløring af iPhone 13 ud til folket, samtidig med at TV-serien får ekstra omtale og opmærksomhed. De forskellige serier på AppleTV+ svømmer generelt i Apple-produkter, så det næsten er for meget af det gode, så hvorfor ikke også en ikke-lanceret iPhone?

Sådan hænger det desværre nok ikke sammen. Når man optager video er det generelt problematisk, når man skal optage skærme som telefoner, tablets eller TV. De vil nemt komme til at flimre, fordi opdateringsfrekvensen på skærmen der filmes og kameraet, der filmes med, ikke er synkrone. Samtidig er der refleksioner i skærmen og andre ting, der bare generelt gør det besværligt.

Postproduktionen er nemmere uden skæmhak

Den nemmeste måde at løse dette på er at tilføje skærmindholdet i postproduktionen. Det vil sige lægge skærmen kunstigt på videoen efterfølgende. Dette er særligt brugt hvis indholdet af skærmen spiller en regulær rolle i historien. Ved at lægge indholdet på i postproduktionen, kan man nemt ændre på tingene uden at skulle optage hele scenen om.

Der er med andre ord formodentligt tale om at 'sjusket' udført postproduktion, hvor man har droppet skærmhakket fordi det er det nemmeste, og giver det bedste resultat i de mindre scener hvor iPhonen ikke er i fokus. Så nej, Ted Lasso afslører næppe den kommende iPhone 13.

Når det er sagt, er der rygter om, at Apple arbejder på at fjerne skærmhakket. I første omgang via et mellemtrin med et rundt hul i skærmen til kameraet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.