Analytikeren Ming-Chi Kuo har frigivet en rapport om Apples langsigtede planer for iPhonen. Det vil sige de ting, der ligger ud over dette års iPhone 13 line up. Det drejer sig om næste års iPhone 14, 3. generation af iPhone SE-modellen samt en mulig udvikling af en iPhone, der kan foldes sammen.

Kuos ofte ret præcise analyser bygger på hans kilder i elektronikindustrien i Asien, hvor langt de fleste dele til Apples iPhone bliver produceret. Han rammer ikke altid plet, men ofte er der hold i hans analyser. Det er dog klart, at jo længere ud i fremtiden han kigger, destomere usikkert bliver det.

iPhone SE 3. generation (2022)

Blandt oplysningerne er, at den næste udgave af iPhone SE, der bliver 3. generation, først kommer i 2022. Nærmere bestemt i årets første halvdel. Tidligere har vi ellers hørt, at den ville komme allerede dette forår. Siden er det rykket til sidst på året, men nu mener Kuo altså, at den første kommer i starten af 2022.

Den nye iPhone SE villige den nuværende, men vil få 5G-understøttelse og en opgraderet processor. De fleste andre specifikationer vil være identiske med den nuværende models.

iPhone 14 (2022)

De iPhones der efterfølger iPhone 13 og kommer i 2022, lad os bare kalde dem iPhone 14, bliver uden det skærmhak vi har set de sidste år. I stedet vil Apple nøjes med et enkelt lille hul i skærmen. Det der på engelsk kaldes punch-hole design. Det betyder med andre ord, at der stadig vil være det man kunne kalde et dødt område på skærmen. Men altså et mindre dødt område end med det store skærmhak, der i de nuværende iPhones. Punch-hole design kendes eksempelvis fra flere af Samsungs topmodeller.

Kuo kommer ikke ind på, hvordan Apple vil få plads til Face ID-systemet, der fylder en del, når skærmhakket forsvinder. Den mest oplagte ide er, at Apple dropper Face ID igen og går tilbage til Touch ID. Enten bygget ind i skærmen eller i power-knappen på siden. Begge alternativer findes allerede i nogle produkter, så Apple skal bare vælge. Kuo mener at Apple ultimativt vil satse på Touch ID bygget ind i skærmen, men at det første kommer i 2023, altså med iPhone 15. Har vil hullet også forsvinde, så skærmen igen for første gang i mange år vil være helt fri for huller.

Kuo nævner, at det ikke nødvendigvis er alle iPhone 14-modellerne der får dette punch-hole design, men at det muligvis kun er Pro-modellerne. Det afhænger af, om der kan produceres nok skærme. Kan der det, vil alle de nye modellerne få det.

Jeg har lavet et hurtigt mockup af udviklingen fra sidste års iPhone med stort skærmhak til næste års iPhone med punch-hole design. Det kan ses øverst.

iPhine 15 (2023)

Nu er vi nået længere uden i tiden, men ikke desto mindre er der en del rygter omkring iPhone 15. Den vil få en skærm helt uden skærmhak. Der vil komme Touch ID indbygget i skærmen. A17-chip baseret på 3 nm-teknologi. Periskop-telelinse på bagsiden. Apple-designet 5G-modem. Holder Apple fast i fire forskellige udgaver af iPhone 15, er det ikke nødvendigvis alle fire, der får glæde af alle forbedringerne.

Foldbar iPhone (2023-2024)

Apple arbejder også en foldbar iPhone. Her skal vi dog vente helt indtil 2023, før der sker noget. Måske kommer den endda først senere, hvis Apple får problemer med nøgleteknologierne eller udfordringer med at få den masseproduceret. Kuo mener ikke, at produktet officielt er besluttet, men at den stadig er i en fase, hvor Apple afsøger og undersøger mulighederne.

Enheden vil få en skærm på cirka 7,5 tommer, men ellers har Kuo ikke yderligere oplysninger. Det skyldes formodentligt at Kurs normale kilder i Asiens elektronikindustri ikke hr fået nogle ordrer på dele til enheden endnu, fordi den netop stadig er på prototypestadiet og derfor nemmere for Apple at holde under radaren.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.