Alle de ikoner der ligger på hjemmeskærmen på iPhonen eller iPaden, kan man arrangere som man vil. Man kan ikke ændre på at ikonerne på hver side fyldes ud fra top mod bund, men man kan selv bestemme rækkefølgen, og man kan laver mapper med flere ikoner.

Det eneste man skal gøre er, at trykke på et af ikonerne og holde fingeren nede i et par sekunder indtil ikonerne begynder at stå og rokke. Nu kan man ved at trække og slippe arrangere ikonerne som man har lyst til - også ind og ud af docken i bunden. Man kan også trække dem om på næste side af hjemmeskærmen, så de ikke ligger på forsiden. Det gør man ved at trække ikonet helt ud i kanten af skærmen. Trækker du et ikon hen på et andet ikon, bliver de slået sammen i en fælles mappe, som du selv kan navngive.

Er der et lille kryds ud for et ikon er det fordi det kan slettes. Allde de apps man selv har installeret, kan man også slette igen. Det gør du ved at trykke på krydset. De apps der er installeret som standard kan ikke slettes - men de kan godt rokeres, eksempelvis om på sidste side - eller gemmes væk i en mappe.

Hvis du ønsker at få ikonerne tilbage til standardplaceringen, gør du det meget nemt. Du skal gå ind i Indstilinger > Generelt > Nulstil og vælge "Nulstil hjemmeskærmens layout". Når du har bekræftet dit valg, vil ikonerne blive rykket til den position de havde første gang telefonen blev tændt. 3. parts programmer lægges umiddelbart efter de andre ikoner.

Artiklen er ajourført i februar 2016.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.