iPhonens kamera indeholer et ganske godt værktøj der gør det nemt at tage præcise billeder af ting der befinder sig direkte over eller under kamerat. Det kunne være en tallerken med mad på et bord. Her er det ekstremt vigtigt at kameraet holdes fuldstændig vandret, hvis billedet skal blive ordentligt. Det er ikke altid lige nemt at gøre i fri hånd.

Det er her Apples hemmelige hjælpeværktøj kommer ind i billedet. Som standard er funktionen slået fra og det er ikke indlysende hvor man slår den til. I modsætning til kameraets andre indstillinger er det nemlig ikke i selve Kamera-appen det foregår og det er ikke indlysende hvor
man ska lede.

Tag bedre billeder med iPhonens hemmelige nivelleringsværktøj

Nivelleringsværktøjet er en del af af det net-overlay man kan få vist i Kamera-appen. Det er altså dette man skal slå til for også at aktivere nivelleringsværktøjet.

  1. Åbn Indstillinger > Kamera
  2. Slå Net til.

Når du nu går ind i Kameraet vil du se at der ligger et net på skærmen. Dette er i sig selv meget anvendeligt i forhold til at justere iPhonen efter horisonten etc.

Holder du iPhonen vandret for at tage et billede af noget under iPhonen, vil du nu se to små sigtekorn eller kors midt på skærmen. Hvis du vipper iPhonen lidt kan du se, at det ene kors bevæger sig. Når de to kors overlapper og det hvide kors forsvinder ved du at iPhonen er perfekt nivelleret og kan tage dit billede.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.