I iOS kan du selv bestemme hvilke apps der må bruge mobildata og hvilke der ikke må. Ideen er selvfølgelig at kunne begrænse det dataforbrug man ikke har lyst til at betale for i sit abonnement eller på udlandsferien. Alle de apps, hvor man slår mobildata fra, fungerer normalt, når iPhonen er på Wi-Fi. Det er altså kun, når iPhonen ikke har forbindelse til Wi-Fi, at det har betydning.

Udover at styre dataforbruget på ferien er et oplagt scenarie at begrænse sine børns dataforbrug hvis man kan se at en enkelt app bruger al data i abonnementet på to dage. Så kan man slå det fra, så den pågældende app kun kan hente data på Wi-Fi.

Samtidig får man et rigtigt godt overblik over, hvor meget data de enkelte apps og systemtjenester rent faktisk bruger. Det giver for eksempel et ret godt overblik over, hvad det koster i data at holde iPhonen kørende med alle de forskellige tjenester, der i mange tilfælde kører i baggrunden.

Sådan slår du mobildata til og fra for hver enkelt app

1. Åbn Indstillinger fra hjemmeskærmen.

2. Tryk på Mobilnetværk.

3. Under "Brug mobildata til" kan du for hver enkelt installeret app på iPhonen slå til eller fra om der må bruges mobildata.

4. Under hver enkelt app kan du desuden se hvor meget mobildata den har brugt siden sidste gang du nulstillede statistikken, hvilket du gør helt nederss.

Som standard er funktionen slået til, når du installerer en ny app. Bemærk at du ikke kan slå brugen af systemtjenester fra.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.