Her er et lille tip til hvordan du kan slå iPadens delte tastatur til - og hvordan du kan tilpasse det dine egne behov for hvor det skal være på skærmen.

Du kan se på billedet oven for hvordan det ser ud i appen Noter. Ideen er at man ved at dele tastaturet op og rykke det ud til siderne, kan skrive med sine tommelfingre samtidig med at man holder iPaden i sine hænder.

Sådan slår du iPadens delte tastatur til eller fra

Du skal åbne Indstillinger og vælge Generelt > Tastatur. Her skal du slå "Opdel tastatur" til.

Når det er gjort, er du klar til det sjove. Nu kan du nemlig ændre iPadens tastatur på to forskellige måder.

Først og fremmest kan du opdele det i to mindre tasturer, der er i hver sin side af skærmen, så du kan bruge hver halvdel med hver sin hånd, når du holder om iPaden. Perfekt til sms-generationen der har lært, at tekst bliver skrevet med tommelen.

Du gør det nemmest ved at sætte to fingere på tastaturet og sprede dem fra hinanden (vandret) med en hurtig bevægelse. Du samler det igen ved at trække de to halvdele ind mod midten samtidig. Den anden metode er, at tryke på tastatur-knappen i nederste højre hjørne, og holde fingeren på den i et sekund. Så kommer der en menu frem, hvor du vælger "Opdel".

I denne menu vil du også se en valgmulighed kaldet "Frigør". Med den kan du sørge for at tastaturet ikke er fastlåst i bunden er skærmen, men kan placeres, hvor du ønsker det ved at trække det op eller ned i den lille knap nederst i tastaturets højre hjørne.

Bonustip

Et lille bonustip er, at når iPadens delte tastatur er slået til, så er der seks skjulte taster umiddelbart til højere henholdsvis venstre for de to halve tasturer. Trykker du eksempelvis umiddelbart til venstre for h-tasten, svarer det til at trykke på J-tasten, som jo ville være lige præcis der, hvis ikke tasturet var delt. Ganske smart - men også forvirrende, hvis ikke man er klar over det.

Tippet er ajourført i august 2019.