Når man får en Mac, eller opdaterer macOS, er noget af det første man bemærker skrivebordets baggrundsbillede. Apple har altid gjort en dyd ud af at vælge nogle fantastiske billeder, så rent kvalitetsmæssigt er der ikke noget at rynke på næsen af i forhold til Apples standardvalg. Men der findes mange andre billeder på nettet, og du kan selvfølgelig også vælge at bruge nogle du selv har taget.

Hvis du vil personliggøre din Mac via et nyt baggrundsbillede, så læs med her og se hvor nemt det er.

Sådan ændrer du baggrundsbilledet til et af Apples standardbilleder

1. Først skal du åbne  > Systemindstillinger > Skrivebord & skærmskåner. Her skal du sørge for at fanen "Skrivebord er valgt".

2. I venstre side skal du trykke på "Skrivebordsbilleder" og i højre side vil du kunne se de forskellige muligheder.

3. Når du trykker på et af billederne skifter det med det samme, du skal altså ikke bekræfte dit valg

Sådan skifter du automatisk baggrundsbilleder

Hvis du godt kan lide forandring, kan du bede OS X om automatisk at skifte baggrundsbilledet for eksempel hver time.

1. Med "Skrivebord & skærmskåner" åben skal du nederst markere "Skift billede"

2. Vælg tidsintervallet. Du kan vælge helt ned til hver 5. sekund og op til en gang om dagen.

Brug billeder fra Fotos

Hvis du, som de fleste andre Mac-brugere, benytter Fotos til at holde styr på dine billeder, er der super nemt at bruge et af disse billeder som baggrundsbillede.

1. Med "Skrivebord & skærmskåner" åben skal du vælge "Fotografier" i venstre side.

2. Naviger til det billede du vil bruge og tryk på det i højre side. Tryk eksempelvis på "År", hvis du vil finde dit billede efter dato.

Vil du gøre det nemt, så lave en mappe i Fotos med gode billeder som du kalder "Baggrundsbilleder" etc. Så er det nemt at finde billederne igen når du vil bruge dem som baggrundsbillede.

Brug andre billeder

Bruger du ikke Fotos - eller vil du have et baggrundsbillede, som du ikke vil have liggende i Fotos kan det også lade sig gøre.

1. Med "Skrivebord & skærmskåner" åben skal du vælge "Mapper"i venstre side. Bliver den ønske mappe ikke vist, så tryk på det lille plus-ikon, for at tilføje flere mapper,

2. Naviger til det billede du vil bruge og tryk på det i højre side.

Brug en ensartet farve

Måske er du sket ikke typen der vil have et billede som baggrund. En ensartet baggrund giver mere og, og det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre at vælge en sådan baggrund.

1. Med "Skrivebord & skærmskåner" åben skal du vælge "Farver"i venstre side.

2. Vælg den ønskede farve blandt standardforslagene eller tryk på "Speciel farve" for at vælge en hvilken som helst farve.

Forskellige billeder ved brug af flere skriveborde

Hvis du bruger flere skriveborde på din Mac (se hvordan du gør det her) er det muligt at bruge forskellige billeder på de forskellige skriveborde. Det gør det også nemmere hurtigere at se forskel på de forskellige skriveborde.

Fremgangsmåden er som i en af de ovenstående vejledninger. Du skal blot gøre det for hvert af dine skriveborde.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.