Launchpad er en ny funktion i Apples nye styresystem, Lion. Med Launchpad får man en samlet oversigt over alle programer på Mac'en - ordnet præcist som vi kender det fra iOS's hjemmeskærm, med samme muligheder for at organisere i mapper. Nu er en iPhone og en Mac selvfølgelig to vidt forskellige enheder, og derfor er en direkte overførsel af funktionen fra iOS til OS X ikke 100% optimal. Blandt andet har man typisk mange flere programmer på Mac'en end på iPhonen. I hvert fald mange flere programmer, som man aldrig bruger, og derfor helst ville være fri for i Launchpad - i overskuelighedens tegn. For eksempel medfører en installation af Adobe CS, at der tilføjes 29 ikoner til Launchpad. Der er nemlig et hav af afinstalleringsprogrammer, små hjælpeprogrammer og så videre.

Heldigvis findes der råd for dette. Med det lille gratis program "Launchpad Control", kan man nemlig selv bestemme hvilke programmer, der skal vises i Launchpad, og derved fjerne alle dem, man aldrig bruger. Programmerne kan selvfølgelig stadig åbnes helt som normalt via Finder, Spotlight etc. Det eneste der sker er, at de fjernes fra oversigten i Launchpad.

Programmet kan hentes her. Når det er installeret, styrer man det via et nyt i kon under Systemindstillinger.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.