Continuity er en funktion i iOS 8 og OS X Yosemite, der gør det meget nemmere at bruge iPhones og iPads sammen med en Mac – og omvendt. Continuity byder på flere muligheder. En af dem er at man kan foretage telefonopkald via ins Mac. Ikke bare FaceTime-opkald, men regulære telefonopkald. Det sker ved at iPhonens telefon-funktionalitet deles med computeren.

Forestil dig en situation, hvor du sidder og arbejder ved din Mac, mens din iPhone ligger i den anden ende af huset til opladning. Pludselig ringer telefonen eller du får en sms. I gamle dage ville du skulle rejse dig og gå hen til din iPhone, men med Continuity er det slet ikke nødvendigt.

Du tager bare opkaldet via din iMac. Helt tilsvarende kan du ringe ud via din Mac, uden at skulle finde iPhonen. Det er ganske smart - og det virker også med sms.

Det kræver det

Først og fremest skal dine enheder skal være på iOS 8 og OS X Yosemite. Dette er et krav for at Continuity virker. Derudover skal dine enheder være på samme WiFi-netværk og logget ind med samme iCloud-konto.

Sådan slår du funktionen til

På iPhonen skal du åbne indstillinger > FaceTime. Her skal du slå iPhone-mobilopkald til.

På Mac'en skal du åbne FaceTime, vælge Indstillinger fra FaceTime-menuen og slå iPhone-mobilopkald til.

Sådan foretager du telefonopkald på din Mac via iPhonen

Når først funktionen er slået til på begge dine enheder, er det ret nemt.

Åben Kontakter-appen og find den person dil vil ringe til. Hold muse-pilen hen over telefonnummeret indtil der kommer et telefon-ikon og tryk på det. Du vil se at der popper en notifikation fra øverst på skærmen, hvor du bandt kan afbryde opkaldet eller sætte det på lydløs etc.

Sådan modtager du telefonopkald på din Mac via iPhonen

At modtage opkald på din Mac er endnu nemmere. Det sker nemlig helt automatisk, når funktionen er slået til. Du vil simpelthen blive notificeret om et indkommende opkald, som du så kan vælge at svare på, når din iPhone ringer. Igen kun hvis de er på samme trådløse netværk. Din Mac ringer altså ikke når ikke du er hjemme.

Ting du skal være klar over

Det er desværre ikke muligt, at slå modtagelse af indkommende opkald fra, mens man samtidig tillader udgående opkald. Det er enten eller. Desværre, for selvom man ønsker at kunne ringe fra sin Mac, er man måske interesseret i at modtage opkald på den. Man kan selvfølgelig altid ignorere opkaldet, og bare besvare det direkte på sin iPhone. Her vil en lav eller ligefrem lydløs ringetone på Mac'en måske være en hjælp.

Den største ulempe er dog, at man ikke kan få en nummertastatur frem på sin Mac. Man kan altså ikke ringe til folk, der ikke allerede er blandt ens kontakter eller telefonnumre man finder på en hjemmeside. Underligt.

Har du en iPad, kan du også lade den deltage i løjerne, ved at slå iPhone-mobilopkald til på den.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.