Hvis du har problemer med at din Apple TV-fjernbetjening ikke længere virker, eller kun virker en gang i mellem, er der her et par gode råd til at løse problemet.

1. Sørg først og fremmest for at der er frit udsyn mellem fjernbetjening og Apple TV-enheden. Kommunikationen sker via infrarødt lys, der ikke kan nå om hjørner som eksempelvis WiFi-signaler kan. Apple TV's modtager sidder på fronten, så den skal være synlig.

2. Tjek om fjernbetjeningen overhovedet virker. Som sagt sker kommunikationen via infrarødt lys, og da dette er usynligt for det menneskelige øje, kan vi ikke umiddelbart se, om der sker noget når man trykker på knapperne. Heldigvis kan ethvert digitalt kamera opfange infrarødt lys, så hvis du eksempelvis peger på din Apple TV-remote med din iPhones kamera (og har Kamera-appen åben), vil du kunne se om der kommer et rødt lys fra remoten, når du trykker på knapperne. Gør der ikke det, så skift batterierne.

3. Virker din fjernbetjening stadig ikke, så peg på din Apple TV og tryk på en af knapperne. Der skulle meget gerne komme et hvidt blinkende lys fra din Apple TV som svar. 3 blink betyder, at din Apple TV er parret med en anden fjernbetjening. Det løser du ved at trykke og holde på Menu-knappen og venstre-knappen på samme tid i 6-7 sekunder. Dette fjerner alle paringer til Apple TV. Herefter skal du holde Menu-knappen og højre-knappen nede i 6-7 sekunder. Dette parer fjernbetjeningen med Apple TV.

4. Virker det stadig ikke så er der de klassiske forsøg til bage med at genstarte enheden, sørge for at softwaren er opdateret etc. Skift også batteriet.

5. Kan du stadig ikke få hul igennem, kan du i stedet slå hjemmedeling til og styre din Apple TV via den tilhørende iOS-app. Du kan eventuelt også konfigurere enhver anden fjernbetjening til at stå for kontrollen: Tip: Sådan styrer du Apple TV med en fjernbetjening fra en anden producent