Faneblade - eller tabs - er geniale i apps som Safari, hvor de øger overskueligheden betragteligt hvis man har mange hjemmesider åbne på samme tid. Knap så genialt er det, hvis man komme til at lukke en fane ved en fejl.

Man har i lang tid kunne redde den med standardtastaturgenvejen til at fortryde en handling (command + z). Lukker man en fane og trykker command + z åbner den ganske enkelt igen.

Sådan genåbner du lukkede faner i Safari på Mac

Men hvad nu hvis der er gået noget tid siden man lukkede fanen? Det er intet problem. For i Safari til macOS er der en menu med en oversigt over de seneste lukkede faner. Du finder den under "Historik > Senest lukket" øverst. På den måde kan du finde og genåbne de seneste faner du har lukket - uanset om det så er sket ved en fejl eller helt bevidst.

Faktisk findes der en nemmere måde. Du kan nemlig trykke på plus-knappen i Safaris fanelinje øverst til højre og holde holde knappen inde. Så åbner der en oversigt over de seneste lukkede faner op, så du kan åbne dem. Se billedet øverst.

Bemærk, at lukkede faner kun vises her i en begrænset periode. Er der gået for lang tid siden lukningen, kan du altså ikke finde de lukkede faner i oversigten. Browser du i privat mode virker det heller ikke, da alt hvad der hedder historik i privat mode er ikke-eksisterende.

Tricket virker i øvrigt også i Safari på iOS. Også her skal du bare holde plus-knappen nede. I stedet for at åbne en ny fane kommer listen over lukkede faner op. Se en mere detaljeret beskrivelse her: Fortryd lukning af faner i Safari i iOS

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.