De fleste er selvfølgelig helt bekendt med, at man via AirPlay kan spejle iPhonens eller iPadens skærm til eksempelvis en Apple TV. Det fungerer normalt fint. Der kan dog være situationer, hvor det alligvel ikke er optimalt. Eksempelvis hvis man bruger sin iPad til at lave præsentationer med, og ikke lige ved om der er en Apple Tv i nærheden af det TV eller den projekter, man skal bruge. Man kan selvfølgelig tage sin egen Apple TV, men det virker også lidt skørt at skulle slæbe den med hver gang. Ikke mindst er opsætningen noget bøvlet i forhold til en løsning, jeg beskriver herunder.

Løsningen er at bruge en lille adaptor og et almindeligt HDMI-kabel. Så kan du i praksis slutte in iOS-enhed til stort set hvilket som helst TV, du kommer i nærheden af.

Sådan forbinder du en iOS-enhed direkte til dit TV

Først og fremmest skal du have skaffet den nødvendige hardware. Den består af et HDMI-kabel i den ønskede længde samt en adaptor, som Apple sælger.

Apple kalder den for "Lightning Digital AV-mellemstik" og den kan købes for 399 kr(link til Apple Store)

Derudover skal du selvfølgelig have et TV eller en projektor med HDMI-indgang.

Når du har alle delene er det bare at slutte dem til hinanden. Adaptoren skal ind i iPhonens eller iPadens Lightning-port og dernæst skal HDMI-kablet mellem adaptoren og TV'et.

Dernæst skal du på TV't vælge den pågældende HDMI-indgang som kilde (input). Herefter vil iOS-enheden finde den tilsluttede skærm og selv spejle indholdet op den.

Bemærk at billedet på TV'et vil rotere, hvis du roterer iPhonen. Det kan derfor være en ide at slå rotationslåsen til i kontrolcenteret.

Nu kan du afspille en video, vise en præsentation eller hvad du nu måtte ønske. God fornøjelse.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.