Du kender det sikkert fra iPhonens Beskeder-app. Muligheden for at sende beskeder med grafiske effekter såsom konfetti, usynligt blæk, lasershow etc. I alt er der tolv forskellige effekter at vælge mellem.

De samme muligheder findes faktisk på Mac. Man gør det bare på en lidt anden måde. Hvor det på iPhonen aktiveres ved at holde 'Afsend'-knappen nede, fungerer det anderledes i macOS, hvor funktionen er gemt lidt mere af vejen.

Se her, hvordan du gør.

Sådan bruger du beskedeffekter på Mac

  1. Start med at åbne Beskeder-appen på din Mac.
  2. Åbn en eksisterende samtale eller start en ny.
  3. Skriv noget i tekstfeltet.
  4. Tryk på App Store-ikonet umiddelbart til venstre for tekstfeltet.
  5. Vælg 'Beskedeffekter'.
  6. Nu kan du vælge mellem de forskellige effekter.
  7. Når du er klar til at afsende beskeden, skal du trykke på det blå pile-ikon. Vil du alligevel ikke sende beskeden med en effekt, så luk menuen ved at trykke på krydset i venstre side.

Når du sender beskeden, bliver effekten afspillet én gang på din egen skærm. Når modtageren åbner beskeden, ser vedkommende den samme effekt.

Hvis ikke du kan få de til at virke, er det sikkert fordi du kører men en for gammel udgave af macOS. For at få det til at virke, skal din Mac køre macOS Big Sur eller nyere.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.