En væsentlig del af af have et Apple-produkt er at man opretter et Apple-ID, førhen kaldet en iTunes-konto. Hvis du vil købe musik, abonnere på Apple Music, leje film, hente apps, benytte FaceTime og iMessages eller få del i fordelene ved iCloud, skal du have et Apple-ID.

Der kan dog være situationer hvor man ikke ønsker at tilknytte et kreditkort til sit Apple-ID. Mest oplagt fordi man vil oprette et Apple-ID til et barn. Ved at undlade at tilknytte et kreditkort kan man sikre sig mod at få en stor regning. Lige i denne situation kan det være en fordel at slå Familiedeling til. Læs mere her: Sådan slår du Familiedeling til på iOS

Normalt når man vil oprette et Apple ID i App Store, bliver man bedt om at angive sine kreditkortoplysninger. Dette for at gøre det nemt og bekvemt at betale for indhold og tjenester. Hvis du derimod gerne vil oprette et Apple-ID uden at tilknytte et kreditkort, så følg guiden herunder, hvor jeg viser dig trin for trin, hvordan du gør.

Sådan opretter du et Apple-ID uden kreditkort

Sørg for at følge vejledningen slavisk. Springer du nogle trin over, eller gør tingene på en anden måde, virker det ikke.

Bemærk, at hvis du allerede er logget ind med et Apple-ID, skal du først logge ud af denne inden du starter. Det gør du i appen Indstillinger. Tryk på dit Apple ID øverst og scroll helt ned og tryk på "Log ud". Nu er du klar.

  1. Åbn App Store-appen.
  2. Find en gratis app og prøv at installere den.
  3. Nu vil du blive bedt om at indtaste dit Apple ID eller du kan vælge at oprette et nyt. Vælg det sidste.
  4. Følg vejledningen og indtast den information, du bliver bedt om.
  5. Når du skal vælge en betalingsmåde, får du mulighed for at vælge "ingen".
  6. Når du er færdig modtager du en email med en sikkerhedskode, som du skal indtaste.

Det var alt. Hvis ikke du har mulighed for at fravælge betalingsmetode, er det fordi du har forsøgt at installere en app, der koster penge eller slet ikke har forsøgt at installere noget, men bare opretter Apple ID fra bunden. Hele hemmeligheden eller tricket er, at muligheden for ikke at tilknytte et kreditkort kun kommer frem, hvis du forsøger at installere en gratis app uden at være logget ind.

Artiklen er ajourført i juni 2020.