Med Familiedeling kan op til seks personer dele indkøb fra App Store (musik, film, bøger og apps), fotos, kalenderaftaler etc. selvom hver person har sin egen iTunes-konto. Alle indkøb sker via det samme kreditkort. Det vil sige, at hvis far køber en app på sin konto, får mor og børn fri adgang til den samme app i deres konto uden at skulle betale for den igen. Alle har altså hver deres konto, men man kan kun komme til at betale for en app én gang i en familie.

En af de smarte ting ved Familiedeling er, at ens børn nu kan have deres egen konto, hvor de før typisk brugte forældrenes, når der skulle købes apps. Enten gav man barnet kodeordet, men deraf følgende risiko for at få lænset kreditkortet, eller også skulle man selv indtaste koden hver gang de ville købet noget.

Med Familiedeling kan børnene købe på deres egen konto, men med farmands kreditkort. Man skal altså ikke udlevere sin egen kode. Og slår man “Spørg før køb” til, skal den voksne godkende alle køb. Man risikerer med andre ord ikke at barnet bare køber løs. Der vil simpelthen komme en anmodning på faderens iPhone, når barnet ønsker at købe en app. Den kan man så godkende eller afvise.

Sådan slår du Familiedeling til på iOS

Inden du starter skal du sikre dig, at alle enheder er opdateret til iOS 8. Familiedeling virker ikke på tidligere udgaver af iOS. Derudover skal du selvfølgelig have en fungerende iCloud-konto (Apple ID) med et tilknyttet betalingskort. Har du tidligere købet noget i App Store eller iTunes Store, er det på plads.

1. Gå til Indstillinger > iCloud og tryk på "Indstil Familiedeling".

2. Tryk på "Introduktion".

3. Tjek at Kontonavn og mail-adresse er korrekt. Tryk på "Fortsæt" - og en gang til.

4. Tjek at din betalingsinformation er korrekt. Tryk på "Fortsæt".

5. Vælg om du vil dele din lokalitet med din familie.

Nu er Familiedeling slået til, og din konto er markeret som "Arrangør". Det er en lidt usigende beskrivelse der betyder, at det er din konto, der anvendes som hovedkonto. Det vil sige, at dine betalingsoplysninger anvendes og at du har kontrollen.

Sådan tilføjer du familiemedlemmer

Nu kan du begynde at tilføje familiemedlemmer.

1. Tryk på "Tilføj familiemedlem".

2. Skriv vedkommendes navn eller mail-adresse.

3. Vedkommende får nu en invitation på sin iOS-enhed.

4. Når invitationen er accepteret, vil de blive spurgt om de vil dele deres indkøb og lokalitet, og de vil nu fremgå af Familiedelingsmenuen.

Som standard vil tilknyttede familiemedlemmer bliver opfattet som voksne. Det betyder at de ikke skal spørge om lov for at kunne købe indhold. Man kan af en eller anden grund ikke ændre på dette. Ejheller kan man markere at voksne skal spørge om lov før køb.

Sådan opretter du en ny konto til dit barn

1. Vil du tilknytte et barn, skal du i stedet trykke på "Opret et Apple-ID til et barn" og følge vejledningen.

2. Når barnet er blevet tilføjet, kan du slå "spørg før køb"-funktionen til. Det betyder, at når barnet vil købe noget, kommer der en notifikation på din egen enhed, hvor du kan godkende eller afvise købet.

Sådn får man adgang til familiemedlemmers køb

Når funktionen er slået til, kan alle familiemedlemmer gå ind i App Store under "Købt" og se hvad de andre i familien har købt og hente det ned på sin egen iPhone eller iPad uden at skulle betale en gang til.

Der er visse ting, der ikke kan deles på denne måde. Det er blandt andet in-app-køb samt apps, der er markeret med at de ikke kan deles i App Store. Det er nemlig ikke alle apps, der kan deles.

Udover indhold købt i Apples butikker, får man adgang til delte fotos og en delt familiekalender.

Bemærk

For at kunne oprette konto til børn, skal man som voksen have tilknyttet et kreditkort af sikkerhedsmæssige årsager. Apple accepterer ikke debit-kort.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.