Den nye iPhone 12-serie er Apples første der understøtter 5G. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du bare uden videre nu kan bruge 5G. Måske kan du slet ikke få det til at virke overhovedet. Det er derfor jeg har skrevet denne artikel, så jeg kan hjælpe dig med at få 5G til at virke på din nye iPhone 12.

Bare lige for en god ordens skyld, så lad mig lige starte med at slå fast hvad 5G overhovedet er. 5G er en nye netværksteknologi, der på sigt skal erstatte eller supplere 4G/LTE. Det vil sige, at 5G er en teknologi som din iPhone bruger til at sende og modtage data med via mobilnettet. Fuldstændig som 3G og 4G. 5G er som udgangspunkt bare hurtigere.

Tilbage til den situationer, hvor du ikke kan få 5G til at virke. Det er det problem, jeg vil give et par tips til at få løst. Jeg starter fra en ende af med de helt simple og enkle ting. Nogle af de ting jeg nævner kan ikke løses, men bliver bare en konstantering eller forklaring på, hvorfor det ikke virker hos dig.

Sådan får du 5G til at virke på din iPhone

  • Det er kun de fire nye iPhone 12-modeller, der understøtter 5G. Har du en ældre iPhone, der ikke kan gå på 5G-nettet, er dette altså forklaringen på at du ikke kan få 5G.
  • Har du en iPhone, der understøtter 5G, er det mest åbenlyse årsag til at det ikke virker, at du ikke har et abonnement med 5G inkluderet. Af uransagelige årsager har visse teleselskaber som eksempelvis Telenor begrænset 5G til deres dyre abonnementer. Formodentligt i et forsøg på at få folk til at opgradere. Kan du ikke få 5G til at virke, så tjek hos dit teleselskab, at dit abonnement inkluderer 5G. Opgrader om nødvendigt, eller skift teleselskab til et, der inkluderer 5G i alle abonnementer.
  • Selv hvis din iPhone understøtter 5G og dit abonnement også gør, så kan du ikke bruge det, hvis du har Dual-sim, altså har to telefonnumre på din iPhone. Af en eller anden grund understøtter dette setup ikke 5G.
  • Har du en iPhone der understøtter 5G og et abonnement der også gør, men kan stadig ikke komme på 5G-nettet, er den mest sandsynlige forklaring, at du er et sted hvor der ikke er 5G-dækning. Telelselskaberne har ikke nødvendigvis udrullet 5G i hele landet endnu. Tjek dit teleselskabs dækningskort og find ud af, om det er årsagen. Bemærk, at dækningen indendørs altid er ringere end udendørs.
  • Hvis du opfylder alle de tre nævnte ting, og iPhonen stadig ikke viser 5G-ikonet øverst på skærmen, så tjek at 5G er slået til i Indstillinger > Mobilnetværk > Indstillinger til data.
  • Nu er er det ikke så mange muligheder tilbage. Virker det stadig ikke, så prøv at sætte din iPhone i AirPlane-mode eller Flytilstand, som det også kaldes. Dette gøre at iPhonen kobler fra mobilnettet. Vent et minuts tid og slå det fra igen. Nu forbinder iPhonen til mobilnettet igen og forhåbentlig til 5G-nettet.
  • Sidste mulighed er at genstarte din iPhone helt. Det har i princippet samme effekt som at sætte den i Flytilstand, men nogle gange virker det bare bedre.

Kan du stadig ikke få 5G til at virke på din iPhone, så er sidste udvej at kontakte dit teleselskab eller Apples support.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.