Den nye iCloud Photo Library, vi skrev om i går, har en funktion kalder iCloud Fotodeling. Fotodeling går som navnet siger ud på, at man kan oprette et fotoalbum og dele det med andre efter eget valg. Eksempelvis kan et fodboldhold, en studiegruppe eller en familie oprette et fælles album, hvor alle kan se billederne. I bedste Instagramstil kan man også lægge kommentarer og trykke på "Synes om". Billederne ligger i iCloud-skyen, men fremgår af fotoalbummet på alle de inviteredes iPhone eller iPad.

Sådan opretter du et delt fotoalbum

1. Åben Fotos-appen og tryk på skyen nederst i midten.

2. Tryk på "Ny fælles album".

3. Giv dit nye fælles album et navn - tryk på næste.

4. Inviter de personer du vil give adgang til albummet - tryk opret

Et fælles album er nu oprettet, og du bliver sendt til oversigtssiden over dine aktiviteter. Her vil du kunne se at du lige har oprettet et album.

Tryk på pilen i øverste venstre hjørne. Det bringer dig til oversigten. Her kan du se alle dine fællesalbum, samt oprette nye.

Sådan tilføjer du fotos til et delt fotoalbum

1. Fra oversigten trykker du på det album du lige har oprettet.

2. Her trykker du på plus-ikonet og vælger de billeder du vil dele og trykker OK. Tilknyt eventuelt en kommentar Tryk på "Publicer".

Billedet fremgår nu af det delte album. Hvis du trykker på det, kan du se det i stor størrelse, samt se eventuelle kommentarer. Her kan du også slette billedet fra det delte album igen.

Sådan administrerer du rettighederne til et delt fotoalbum

Mens du er i et delt album, så tryk på "Personer"-fanen nederst.

Her vil du finde de personer, du har inviteret til at dele albummet med. Du kan invitere flere personer eller fjerne personer, så de ikke længere har adgang til albummet. Du kan også bestemme om de inviterede selv skal kunne lægge indhold i albummet, eller om de kun har mulighed for at se indhold. Sidst men ikke mindst kan du bestemme om indholdet må gøres offentligt tilgængeligt på iCloud.com.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.