Ideen med iCloud Photo Library er, at alle de billeder og videoer man tager automatisk bliver gemt i iCloud-skyen, så de kan se på alle ens enheder og via webappen på iCloud.com.

iCloud Photo Library dækker hele ens fotobibliotek. Uanset hvor man er, og hvilken enheder man bruger, vil man altså altid kunne se alle sine billeder. I praksis vil man stort set ikke bemærke nogen forskel i forhold til tidligere. Tingene fungerer på samme måde som de altid har gjort - nu ligger det hele bare i skyen.

Billederne ligger i fuld opløsning i skyen, mens de på enheden enten ligger i en nedskaleret version eller i fuld opløsning. Det vælger man selv under Indstillinger > Fotos & Kamera. Det betyder at man ikke behøver bruger nær så meget plads på enheden som tidligere - til gengæld vil der være en del mere nettrafik, når billederne skal den ene eller den anden vej.

Man slår iCloud Photo Library til under Indstillinger > iCloud > Fotos.

Som standard har man 5GB plads i iCloud. Er det ikke nok kan man købe mere plads efter behov (op til 1TB).

Artiklen er ajourført i januar 2016.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.