iPhone 6s og iPhone 6s Plus har som bekendt indbygget 3D Touch-teknologi. Det vil sige at skærmen kan måle hvor blødt eller hårdt man trykker på det. Det er ganske smart, og Apple bruger det til flere forskellige ting (Læs: Sådan bruger du 3D Touch på iPhone 6s).

Man kan dog bruge funktionen til andre ting, end Apple lige har haft i tankerne. En af de ting, der tidligere har været demonstreret er at iPhonen kan bruges som vægt. Det sker dog ikke med Apples velsignelse, og derfor er apps der tilbyder dette ikke tilladte i App Store. Nu er det dog heldigvis sådan, at man kan tilgå 3D Touch via en web-app. Så derfor er det nu muligt at gå ind på en hjemmeside og få vægt-funktionalitet. Det sker ved at placere en metalske midt på iPhonen, nulstille, og lægge det man vil veje på skeen. Den kan maksimalt veje op til 385 gram.

Hjemmesiden det drejer sig om er: http://pltarun.github.io/scale/

Den er ret følsom, så det gælder om at være forsigtig på fingrene. Skeen skal hele tiden være i kontakt med skærmen ellers viser den forkert. Vær også let på fingeren, når du nulstiller vægten. Min kontrolvejning af en iPhone-oplader viser, at det er præcist inden for et par gram, hvis man er omhyggelig. Man skal dog nok ikke stole alt for meget på afvejningerne. Som koncept er det dog meget sjovt.