Vi har tidlige beskrevet, hvordan man overfører billeder fra sin computer til iPaden, men der findes også en mere direkte mulighed for at overføre billeder fra kamera til iPad på, nemlig den direkte vej. Hvordan det gøres vil vi fortælle i denne artikel.

Sådan overfører du billeder fra et digitalt kamera direkte til iPaden

For overhovedet at komme i gang, skal du anskaffe dig et stykke tilbehør til at sætte i iPaden.

Apple kalder det "Lightning til USB-kameramellemstik" og det kan købes for 249 kr i Apple Store (link).

Har du en ældre iPad med det gamle 30 bens dockstik, skal du have fat i Applea "iPad Camera Connection Kit" (link).

Fælles for begge stykker tilbehør er, at de giver iPaden en USB-port, så man kan tilslutte sit kamera, som man tilslutter det til en computer. Det gemle kit til dockstikket indeholder også muligheden for at tilslutte et SD-kort direkte.

Når man har anskaffet sig dette kit, er man klar til at gå i gang.

Trin 1

Forbind kameraet med iPaden. Foto-appen vil automatisk åbne og vise en oversigt over alle de billeder, der ligger på kameraet.

Trin 2

Vælg importer alle, eller marker de billeder, du vil importere og tryk derefter på "Importer valgte".

Trin 3

Når importen er færdig, hvilket kan tage en rum tid, bliver du spurgt om du vil slette filerne på kameraet/koret eller beholde dem. Vælg det du ønsker. Billederne ligger på iPaden i den fulde opløsning (også hvis de ligger i RAW-format på kameraet), så der går ikke noget kvalitetsmæssigt tabt, ved at importere dem til computeren fra iPaden bagefter sammenlignet med at importere dem direkte fra kameraet.

Trin 4

Tag kamera-kittet ud igen.

Sværere er det faktisk ikke at importere billeder fra et digitalkamera til sin iPad.

At overføre sin billeder til iPaden kan bruges til mange ting ud over selve det at overføre sit fotoalbum på. En ting er til brug i marken, hvor man kan bruge iPadens store skærm til at se om de billeder man har taget er som de skal være. En anden ting er, at man kan bruge iPaden som lager, hvis ens SD-kort er løbet tør for plads. Sidst men ikke mindst, kan man bruge iPaden som backup for ens SD-kort.

Når du efterfølgende tilslutter din iPad til din computer, kan du importere billederne fra iPaden til computeren som fra ethvert andet digitalt kamera i fuld opløsning.