Vil du gerne have dine fotos over på din iPad? Altså fotos som du har taget med din iPhone eller et digitalt kamera. Jeg har tidlige beskrevet, hvordan du overfører billeder fra din computer til din iPad. Men det kan også lade sig gøre at overføre fotos direkte fra dit kamera og over på din iPad.

At overføre fotos til iPaden kan bruges til mange ting. En ting er til brug i marken, hvor du kan bruge iPadens store skærm til at se om de billeder du har taget er som de skal være. En anden ting er, at du kan bruge iPaden som lager, hvis dit SD-kort er løbet tør for plads. Sidst men ikke mindst, kan du bruge iPaden som backup for dit SD-kort.

Tippet er fokuseret på iPaden, men du kan også bruge det hvis du vil overføre fotos til en iPhone eller iPod touch.

Anskaf først det nødvendige tilbehør

For overhovedet at komme i gang, skal du anskaffe dig et lille stykke tilbehør til din iPad.

Der er to muligheder alt efter om du vil importere fra et SD-kort eller du hellere vil benytte dit kameras USB-udgang, hvis det har en sådan. Begge dele koster i øjeblikket 249 kr hos Apple, men du behøver altså bare en af de to ting. Der fås også noget tilsvarende fra andre producenter.

Når du har anskaffet dig dette, er du klar til at gå i gang.

Sådan overfører du fotos fra et digitalt kamera direkte til iPaden

Det er meget nemt at importere fotos til iPaden:

  1. Forbind din adapter til Lightning-stikket på din iPad. Indsæt SD-kortet i adapteren eller forbind den med dit kamera alt hvilken type adapter du har valgt at bruge.
  2. Vælg "Importer alle". Hvis du ikke vil importere alle dine fotos, så marker de fotos, som du vil importere, og tryk derefter på "Importer valgte".
  3. Når importen er færdig, hvilket kan tage en rum tid, bliver du spurgt om du vil slette filerne på kameraet/kortet eller beholde dem. Vælg det du ønsker.
  4. Fjern adapteren.

Sværere er det faktisk ikke at importere fotos fra et digitalkamera til din iPad.

Fotos overføres fuld opløsning

Billederne bliver overført til iPaden i den fulde opløsning (også hvis de ligger i RAW-format på kameraet). Hvis du vil, kan du efterfølgende tilslutte din iPad til din computer og importere billederne hertil som fra ethvert andet digitalt kamera.

Kvalitetsmæssigt er der ikke noget tab i processen ved at importere fotos først til iPad og herfra til computer sammenlignet med at importere fotos direkte fra kameraet til computeren.