Hvem har ikke taget sig selv i gerne at ville være som Neo fra Matrix-filmene? Sidde ved computeren og lade kommandoerne flyve fra fingrene, mens man hacker sig til en bedre verden. Nu kan jeg ikke prale af sådanne evner, så i stedet for at lege med definitionen på virkeligheden mens underlige tegn vælter ned over skærmen, så kan jeg da i det mindste få en evighedskalender eller vejrudsigten til at rulle ned over skærmen.

Emnet for dagens tip er det sidste. Det er selvfølgelig ikke for sjov. Det er reelt anvendeligt lynhurtigt at kunne tjekke vejret via en tekstkommando i terminalen. Bang, det går stærkt. Under optimale forhold sker det med det samme. Det er i hvert fald betydeligt hurtigere - og mindre resourcekrævende - end at besøge en hjemmeside.

Sådan tjekker du vejrudsigten via Terminalen

Først og fremmest skal du åbne Terminalen på din Mac. Du kan finde den med en Spotlightsøgning eller i Hjælpeprogrammer i Program-mappen i Finder.

Der findes flere forskellige muligheder at få vist vejret på via command line interfacet. Her er et par af mine favoritter. Du skal selvfølgelig have netadgang, da de bygger på eksterne tjenester.

I eksemplerne neden for vil jeg gerne have vist vejrudsigten for Roskilde. Skriv det der står på linjen og tryk enter:

finger roskilde@graph.no

Dette giver en "fin" graf over de næste 24 timers vejr. Er der for meget støj på kan du i stedet skrive:

finger o:roskilde@graph.no

Det giver ern hurtig angivelse af temperatur, vindhastighed og -retning uden så meget pjank.

Vil man alligvel gerne have pjank, så prøv dette:

curl wttr.in/Roskilde

Det er lidt langsommere end de to første, men giver en tredages oversigt med symboler og mere detaljerede oplysninger (se billede øverst). Hvis det ser lidt rodet ud, så gør vinduet bredere.

Du skal eventuelt eksperimentere lidt med navnene på lokaliteterne, da kun større byer (formodentligt dem med lufthavn) er med.

Tippet burde også virke på Linux, BSD etc.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.