Har du været ude for, at Touch ID ikke virker, når det er koldt? Sandsynligvis er der bare tale om, at temperaturen, fugtigheden og vejret i det hele taget påvirker din hud så meget, at fingeraftrykslæseren ikke kan godkende fingeren. At der med andre ord ikke er noget galt med scanneren, men at det aflæste fingeraftryk bare ikke matcher det, der er lagret på iPhonen. Dette er selvfølgelig primært gældende for de, der har opsat Touch ID om sommeren, hvor huden er mere varm og fugtig.

Sådan løser du problemer med Touch ID, der ikke virker i kulden

Løsningen er simpel. Du skal ganske enkelt bare tilføje et nyt fingeraftryk til Touch ID. Ikke erstatte det gamle, men tilføje et nyt. På den måde vil du have to fingeraftryk med små variationer. Den ene virker i varmen - det andet i kulden.

Dette nye fingeraftryk skal selvfølgelig tilføjes under omstændigheder der er mest mulig identiske med de, det skal bruges under. Har du problemer udendørs i kulden, så er der her, du skal tilføje dit nye fingeraftryk. Det skal matche brugssituationen. Måske skal det være en permanent tilføjelse, måske bare en du sletter igen, når vinteren er forbi.

Åbn Indstillinger og gå til Touch ID. Tilføj et nyt fingeraftryk og kald det for eksempel "Kold finger". Husk at beholde dit normale fingeraftryk også - ellers virker det jo ikke under de normale omstændigheder. Det nye fingeraftryk skal være en slags udvidelse af det almindelige. Bemærk at du maksimalt kan tilføje fem forskellige fingeraftryk.

Kan også bruges til varme fingre eller fugtige fingre

Dette gælder selvfølgelig også den omvendte situation, hvor man går fra kold til varmt klima. Er Touch ID oprindeligt opsat i kolde Danmark, kan der være problemer med godkendelsen på en varm ferie i Thailand. Løsningen er den samme. Tilføj et nyt fingeraftryk i de varme omgivelser.

Eller brug tippet til fugtige fingre eller hvilken situation du nu måtte være i. Det kunne være, hvis du har problemer med at låse din telefon op under madlavning, hvor man typisk har fugtige fingre grundet håndvask.

Her kan det anbefales at fugte fingeren tilsvarende et par håndvaske, tørre af i et håndklæde og derefter kode fingeren ind i touch ID, nøjagtigt som nævn i tippet ovenfor, men som "Fugtig finger".

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.