Af og til kan en Mac helt miste BlueTooth. Ikke bare forbindelsen i sig selv. Det er selve computerens indbyggede BlueTooth-hardware, der bliver utilgængelig, hvilket gør det umuligt at danne par med enheder som mus og tastatur. Som billedet ovenfor viser, vil man få beskeden: "BlueTooth: Ikke tilgængelig", hvis man holder musen over BlueTooth-ikonet i menubaren øverst.

Inden man når så langt, vil man dog opdage det ved, at ens BlueTooth-udstyr ikke virker. I mit tilfælde virkede musen pludselig ikke, og trods gentagne tænd/sluk-forsøg skete der intet. Det var umuligt for computeren at finde musen. Et kig på ikonet afslørede, at der var et problem.

I princippet kunne det være hardwaren, der var røget en tur. Dog ikke videre sandsynligt, at det bare sker ud af det blå. Langt oftest er der tale om en softwarefejl, der heldigvis nemt kan løses. I mit tilfælde gik det i hvert fald nemt.

Sådan løser du "BlueTooth: Ikke tilgængelig" på Mac

OS X gemmer BlueTooth-indstillingerne i en såkaldt plist-fil skjult i system-biblioteket. Den skal vi have fundet og slettet:

1. Åben Finder og vælg Gå > Gå til mappe... fra menuen øverst

2. Skriv: /Library/Preferences/

3. Find filen med navnet "com.apple.Bluetooth.plist" og træk den over i papirkurven. Er der også en fil med navnet "com.apple.Bluetooth.plist.lockfile" skal den også slettes. Da der er tale om systemfiler, skal du skrive dit administratorkodeord.

4. Sluk for Mac'en (Apple-menu > Luk ned...)

5. Vent et par minutter inden du tænder igen.

Nu burde BlueTooth virke igen, og du kan gendanne forbindelsen til dine enheder. Tjek at fejlmeldingen i BlueTooth-menuen er væk.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.