Hvis ikke du har en trådløs router eller en af Apples AirPort-enheder, kan du alligevel godt få trådløst internet (WiFi) i huset. På den måde kan din iPhone, iPad, MacBook etc. gå på nettet uden at trække på mobil-abonnementet. Du vil sikkert også få en bedre hastighed.

Tricket er, at omdanne Mac'en til et WiFi-spot, således at den kan dele den kablede netværksforbindelse med andre enheder. Mac OS X kommer med den nødvendige funktionalitet indbygget, så man skal sådan set bare sætte det op.

Sådan omdanner du din Mac til et WiFi-spot

Den Mac du vil bruge skal selvfølgelig være på nettet, ellers er der jo ingen forbindelse af dele.

1. Åbn "Systemindstillinger" på din Mac via æblet i øverste venstre hjørne.

2. Tryk på "Deling" og herefter på "Internetdeling" i menuen i venstre side. Læg mærke til, at den lille firkant er grå, så det ikke er muligt at markere det.

3. Nu skal du vælge hvad der skal deles fra og hvad der skal deles til. I "del forbindelse fra" vælger du ethernet (Mac'ens netforbindelse). I "Til computere, der bruger", skal du markere "Wi-Fi".

4. Herefter skal du trykke på "Wi-FI-indstillinger". Det bringer et vindue frem, med forskellige ting der skal indstilles. Du skal give netværket et navn og vælge hvordan sikkerheden skal være. Det vil sige om netværket skal beskyttes med kodeord eller ej. Kanalen behøver du normalt ikke ændre på. Her vil OS X foreslå den mest optimale. Hvis du oplever problemer med hastigheden eller rækkeviden senere, så prøv at vælge en anden kanal. Det kan skyldes at naboens netværk sender på samme kanal som dit og derfor forstyrrer.

5. Når det er på plads, trykker du "Ok".

6. Så er vi tilbage hvor vi var før. Det sidste der mangler er, at at du skal krydse af til venstre for "Internetdeling" i venstre side (der hvor feltet før var gråt). Bekræft dit valg i den dialogboks, der dukker frem ved at trykke på "Start".

Nu har du Wi-Fi i hele huset

Så kører det, og andre enheder kan nu logge på dit nye netværk via det netværksnavn (og eventuelt kodeord), du skrev i punkt 4. I statusbaren øverst, skulle der meget gerne være et airportikon, hvor du kan se status. I ikonet, vil der være en pil der peger op, og indikerer at Mac'en nu fungerer som trådløs wi-Fi access-point.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at det trådløse netværk kun virker så længe Mac'en er tændt, men det siger nok sig selv. Er den Mac hele tiden tændt er det selvfølgelig ikke noget problem, og faktisk er det en god måde at spare en ekstern AirPort basestation væk på. Denne metode kan selvfølgelig også benyttes til at lave ad-hoc netværk på, efter behov.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.