Har du en iPhone X men savner den gode gamle hjem-knap, så er der råd for det. Tricket er at lave en virtuel hjem-knap. En funktion Apple kalder AssistiveTouch og har bygget ind i iOS. Funktionen er målrettet folk med særlige behov og er derfor gemt væk i Tilgængelighed i Indstillinger, men det skal ikke forhindre at man bruger funktionen lidt kreativt.

Jeg har tidlige skrevet et tip om hvordan du kan bruge det til at lave en virtuel hjem-knap hvis den fysiske hjem-knap på din iPhone eller iPad er gået i stykker: Tip: Lav en virtuel home-knap hvis den fysiske er gået i stykker. Det må være noget der ofte sker, for tippet er det blandt de mest læste her på onx.dk.

Præcis samme fremgangsmåde kan benyttes på iPhone X selvom den aldrig har haft en hjem-knap til at starte med.

Sådan laver du en virtuel hjem-knap på iPhone X

1. Åbn Indstillinger og gå til Generelt > Tilgængelighed.

2. Find "Assistive Touch" og slå funktionen til.

Nu har du fået en virtuel hjem-knap på skærmen. Den er endda bedre end den gamle fysiske en af slagsen fordi den har flere funktioner som endda kan konfigureres efter ens egne behov. Du kan selv bestemme hvad der skal ske når du dobbelt trykker på den, laver et dybt tryk og så videre. Meget smart og meget brugbart.

Synes du knappen er lige lovlig tydelig på skærmen, kan du skrue ned for opacity det vil sige hvor gennemsigtig den skal være.

Det kan godt være at Apple ikke som sådan har designet iOS og denne funktion til dettte formål og at det derfor er lidt bagstræberisk at benytte det, men det er godt nok anvendeligt. Med lidt øvelse og tilvænning kan du gøre mange af de ting du gør mange gange om dagen en del hurtigere.

Vær kreativ og eksperimenter med indstillingerne.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.