Har du en iPhone eller iPad uden en fungerende home-knap? Fortvivl ikke, for det er meget nemt at lave en home-knap på skærmen, så iPhonen eller iPaden genvinder lidt af sin funktionalitet.

Lige som flere andre skjulte ting, er tricket at benytte en funktion Apple har udviklet til folk med specielle behov.

Ideen med tippet er selvfølgelig at forlænge levetiden af ens iPad eller iPhone med en defekt hjem-knap. Eller at gøre den brugbar indtil man kan få repareret knappen på et værksted. Måske står man og skal bruge noget fra iPaden eller iPhonen akut selvom home-knappen ikke virker. Så er det rart at kende tricket med at kunne lave en virtuel hjem-knap.

Tricket kan selvfølgelig også benyttes på de nyere iPhones som iPhone Xs, der slet ikke har en fysisk hjem-knap.

Sådan laver du en virtuel hjem-knap

  1. Gå ind i Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed
  2. Her skal du finde "Assistive Touch" og slå funktionen til.

Nu vil du se en ny knap nederst til venstre på skærmen. Trykker du på den, vil du få forskellige muligheder som eksempelvis en virtuel hjem-knap - se billedet øverst i artiklen. Denne virtuelle knap vil blive på skærmen hele tiden uanset hvilke apps du åbner.

Er knappen i vejen, kan du trække den et andet sted hen på skærmen. Du kan også indstille opaciteten, det vil sige, hvor gennemsigtig den skal være.

Det kan selvfølgelig ikke erstatte den rigtige knap, men i mange situationer, vil det være bedre end ingenting indtil man får lavet den rigtige home-knap.

Fra og med iOS 10 skal man trykke på hjem-knappen for at komme ind i iPhonen. Dette er umuligt, hvis ikke hjem-knappen virker. Tricket er at slukke enheden helt og tænde den igen. Så vil du blive spurgt om kodeord og derefter sendt direkte til home screen uden at skulle trykke på hjem-knappen. Herefter kan du slå den virtuelle hjem-knap til og bruge den efterfølgende.

Artiklen er ajourført i januar 2019.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.