iOS har indbygget en funktion, så man kan identificere musik man ikke kender. Tidligere har man skullet bruge specielle apps, hvis man gerne ville vide hvad en sang der eksempelvis bliver spillet i radioen hedder. Det kan man sådan set stadig, hvis man vil, det er dog meget nemmere bare at benytte Siri. Siri har nemlig indbygget en funktion til genkendelse af musik.

Der tager kun ganske få sekunder at identificere et nummer. Funktionen kræver at man har netadgang, da algoritmerne til at identificere musikken ligger på en server i skyen.

Sådan bruger iPhonen til at identificere ukendt musik

Du bruger funktionen ved at aktivere Siri og spørge noget i retning af "Hvem spiller nu?". Siri lytter så i et par sekunder, og kommer med svaret. Funktionen er imponerende præcis. Der kan dog selvfølgelig være enkelte specielle numre, der ikke kan genkendes.

Bemærk at funktionen ikke kan bruges til at identificere musik der spiller på iPhonen. For når man aktiverer Siri bliver der automatisk skruet ned for eventuelt musik. Ideen er at man kan identificere musik fra andre kilder. Eksempelvis musik man hører i radioen.

Find flere tips til Siri her: Det kan Siri på dansk - den komplette oversigt

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.