Vidste du, at det er blevet muligt at sende håndskrevne beskeder med iPhonen i iOS 10? Hvis ikke, er det nok fordi funktionen er gemt lidt væk. I modsætning til flere af de andre nye funktioner i Beskeder i iOS 10, er der ingen synlig knap, man kan trykke på. Det er kun på iPaden, at der er det. Men når først du ved hvordan du skal gøre, er det meget nemt at sende en lille håndskreven hilsen på iPhonen. Se herunder hvordan du gør.

For at det virker, skal du være på iOS 10. Modtageren af den håndskrevne besked behøver derimod ikke være på iOS 10. Beskeder bliver nemlig i sendt som et almindeligt billede.

Bemærk at du skal sørge for at iPhonens rotationslås er slået fra, ellers virker det ikke.

Sådan sender du håndskrevne beskeder på iPhonen

Sådan sender du håndskrevne beskeder på iPhonen

Åbn Beskeder på din iPhone

Åbn Beskeder-appen på din iPhone. Vælg en eksisterende samtale eller start en ny.

Ny besked.

Roter iPhonen

Nu kommer det "hemmelige" trick: Roter iPhonen så du holder den på langs, som når du ser video. Det vil sige i det man kalder horisontal position.

Ny håndskreven besked

Skriv eller tegn din besked

Nu vil du se et lærred, hvorpå du kan tegne eller skrive din besked. Når du er færdig så tryk på "OK" øverst til højre".

Håndskreven besked

Send beskeden som normalt

Herved bliver den håndskreven note indsat i den almindelige boks, hvor indholdet af ens besked vises. Herefter er det bare at afsende beskeden, som du plejer.

Afsendelse af håndskreven besked

Krusedulle-knap

Hvis ikke du automatisk får lærredet frem, når du roterer iPhonen, skal du trykke på knappen nederst til højre, der ligner en krusedulle. Vil du lukke lærredet igen, skal du trykke på tastatur-knappen nederst til højre.

Krusedulle-knap