Har du installeret iOS 15 beta på din iPhone for at teste de nye funktioner, men ønsker at nedgradere igen, så læs med her, hvor jeg viser dig, hvordan det klares. En nedgradering er en smule mere omstændigt end en opgradering, da det kræver at man bruge en computer.

Derudover mister man al data i processen, så det er et absolut krav, at man har husket at tage en sikkerhedskopi mens man stadig var på iOS 14. Sikkerhedskopier taget under iOS 15 kan ikke bruges. Har du ikke en sikkerhedskopi, bliver du nødt til at sætte din iPhone op som ny. Eller forblive på iOS 15 og vente på, at diverse fejl eller mangler bliver udbedret.

Inden du starter, skal du desuden være opmærksom på, at hvis du også har installeret watchOS 8 beta på dit Apple Watch, vil det ikke fungere efter nedgraderingen til iOS 14, da watchOS 8 kræver iOS 15. Det er ikke muligt at nedgradere watchOS 8 til watchOS 7.

Sådan nedgraderer du fra iOS 15 til iOS 14

Den korte version er, at du skal sætte din iPhone i det man kalder recovery mode og tilslutte den til din computer. Når iPhonen er i recovery mode, bliver der vist en computer og et kabel på iPhonens skærm. Nu kan du med Finder (Mac) eller iTunes (Windows) gendanne styresystemet til iOS 14.

  1. Forbind din iPhone til din computer med kabel.
  2. Sæt iPhonen i recovery mode med en af disse metoder:
    • iPhone 8 og nyere: Tryk på volumen-op-knappen og slip den hurtigt igen. Tryk på volumen-ned-knappen og slip den hurtigt igen. Tryk derefter på tænd/sluk-knappen, og hold den inde indtil du får vist skærmen for gendannelse.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generation): Hold volumen-ned-knappen og tænd/sluk-knappen nede indtil du får vist skærmen for gendannelse.
    • iPhone 6s og tidligere: Hold hjem-knappen og tænd/sluk-knappen nede indtil du får vist skærmen for gendannelse.
  3. Nu dukker der en besked op på din computer om, at din iPhone kræver opdatering eller gendannelse (se billedet øverst). Du skal vælge at gendanne. Dette sletter det styresystem der ligger på din iPhonen og installerer den eneste ikke-beta-udgave af iOS. I dette tilfælde iOS 13.
  4. Når styresystemet er gendannet, kan du indlæse din sikkerhedskopi eller sætte din iPhone op som ny.
Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.