Vil du give din iPhone et personligt touch og skille dig lidt ud fra mængden, er ringetonen et godt sted at starte. iPhonen kommer med et begrænset udvalg af ringetoner, og uanset hvilken en du vælger, er der andre, der har den samme ringetone. Ikke særligt personligt, og måske endda også forvirrende, når en iPhone ringer og alle tager sig til lommen.

Ved at lave en personlig ringetone til din iPhone, bliver det altså meget nemmere at høre når din telefon ringer, da du ikke vil forveksle lyden med andres ringetone.

Jeg har lavet en guide, der trin for trin viser dig, hvordan du kan lave dine egne personlige ringetoner til din iPhone ud fra en sang fr dit musikbibliotek.

Sådan laver du gratis ringetoner til din iPhone i iTunes

Denne guide forudsætter, at du har iTunes, og at det er her din musik er organiseret. Start derfor med at åbne iTunes.

Trin 1

Start med at finde den sang, du gerne vil bruge som ringetone. Er den ikke allerede i iTunes, kan du trække den over i iTunes, eller vælge at importere den via menuen.

Bemærk at sangen skal ligge fysisk på din computer. Man kan ikke bruge sange der streames fra tjeneste som Spotify eller Apple Music, ejheller musik der ligger i skyen.

Trin 2

Højreklik på sangen og vælg "Vis info". Tryk herefter på fanebladet "valg".

Nu skal du markere hvilken del af sangen, du vil bruge som ringetone. Dette interval må maksimalt vare 30 sekunder, ellers vil iOS ikke opfatte det som en ringetone, men som et stykke musik.

Sæt hak ved "Start" og "Stop" og angiv det ønske tidsinterval. Det er denne del af sangen, der vil blive din ringetone.

Tryk på "OK".

Trin 3

Sangen er nu tilpasset i længde. Nu skal den eksporteres.

Marker sangen og vælg Arkiv > Konvertering > Opret AAC-version fra topmenuen. For at denne mulighed skal være aktiv, skal du sikre dig i iTunes' indstillinger under fanebladet Generelt > Importindstillinger at AAC-kodning er valgt.

Hvis du får en fejlmelding er det fordi sangen er beskyttet mod kopiering - den såkaldte DRM. Hvis det er tilfældet, må du prøve med en anden sang.

Hvis ikke der kommer en fejlmelding, skal du bare vente på at konverteringen er færdig.

Trin 4

Når AAC-konverteringen, skal du trække den nye fil ud på skrivebordet og slette den i iTunes. Husk ved samme lejlighed, at gå ind i den originale sang igen, og fjern markeringen ved "Start" og "Stop", så den originale sang får sin fulde længde igen.

Trin 5

Nu skal filens endelse ændres fra .m4a til .m4r. Dette fortæller systemet, at der er tale om en iPhone-ringetone.

Når det er gjort skal du hive filen tilbage i iTunes, hvor den nu vil blive føjet til ringetonerne.

Trin 6

Så skal ringetonen synkroniseres over på din iPhone. Forbind iPhonen med kabel til computeren, og synkroniser på sædvanlig vis. Husk at markere at ringetonerne skal synkroniseres.

Trin 7

Nu er ringetonen kommet over på iPhonen.

Gå ind i Indstillinger > Lyde > Ringetone.

Din personlige ringetone skulle meget gerne fremgå af listen, og du kan nu vælge den som din ringetone.

God fornøjelse.

Tjek også vores ultimative guide til ringetoner på iPhonen.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.